20:56 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Εικόνες καταστροφής στη Σρι Λάνκα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αξιωματούχος: Οι επιθέσεις της Σρι Λάνκα πιθανότατα πέρα από τις ικανότητες τοπικών ομάδων

© AFP 2019 / Ishara S. Kodikara
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Υπουργός της ασιατικής χώρας που συγκλονίστηκε από τις πρωτοφανείς επιθέσεις της περασμένης Κυριακής έκανε λόγο για πιθανή συνεργασία των εγχώριων τρομοκρατικών ομάδων με οργανώσεις του εξωτερικού.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που σκότωσαν σχεδόν 300 άτομα σε χριστιανικές εκκλησίες στην πρωτεύουσα Κολόμπο της Σρι Λάνκα την Κυριακή ήταν πέρα από τις ικανότητες των τοπικών εξτρεμιστικών ομάδων, δήλωσε σε συνέντευξή του η υπουργός Οικονομικών Μεταρρυθμίσεων της Σρι Λάνκα Χάρσα Ντε Σίλβα.

Η υπουργός Υγείας της Σρι Λάνκα, Ρατζίθα Σεναράτνε, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η σειρά των θανατηφόρων εκρήξεων που σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα διοργανώθηκε από την τοπική ομάδα National Thowheed Jamaath (NTJ), αλλά και ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης με τη βοήθεια ενός τεράστιου διεθνούς δικτύου.

«Είναι αμφισβητήσιμο εάν αυτοί οι άνθρωποι για τους οποίους δεν ακούσαμε ποτέ μπόρεσαν από μόνα τους να συντονίσουν μια τόσο τεράστια καταστροφική επίθεση», ανέφερε η Ντε Σίλβα στο CNN τη Δευτέρα. «Φαίνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι από τη χώρα. Ερωτήματα ανακύπτουν αν έχουν κάποια σχέση με άλλες οργανώσεις εκτός… εάν πρόκειται για ένα απομονωμένο περιστατικό στη Σρι Λάνκα ή μέρος μιας πολυεθνικής παγκόσμιας προσπάθειας».

Την Κυριακή του Πάσχα, η πρωτεύουσα Κολόμπο της Σρι Λάνκα επλήγη από μια σειρά από συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία που σκότωσαν τουλάχιστον 290 άτομα και άφησαν άλλους 500 τραυματίες.

Tags:
τρομοκρατική οργάνωση, νεκροί, βομβιστική επίθεση, Κολόμπο, Σρι Λάνκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK