03:39 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Καθώς οι διεργασίες στη Βρετανία, με το βλέμμα στο νέο χρονικό όριο της 31ης Οκτωβρίου που έχει τεθεί για το Brexit, πληροφορίες κάνουν λόγο για σχέδια αποπομπής της Τερέζα Μέι από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα επιστρέψουν σήμερα οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης και οι Εργατικοί, χωρίς να δημιουργούνται εντούτοις μεγάλες προσδοκίες για πρόοδο στο θέμα του Brexit

Και αυτό, γιατί η προσοχή όπως φαίνεται στρέφεται στις προσπάθειες που φέρονται να καταβάλλουν οι Συντηρητικοί, προκειμένου να απομακρύνουν την Τερέζα Μέι.

Σημειωτέον ότι σε καμία από τις συνομιλίες για το Brexit που έχουν προγραμματιστεί, δεν έχουν περιληφθεί ούτε η Μέι, αλλά ούτε και ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, προκειμένου να ορίσει ημερομηνία για την αποχώρησή της. 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του κόμματός της, η Μέι διατηρεί τη θέση της ασφαλή για ακόμη έναν χρόνο, μετά από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής σε βάρος της, από την οποία επιβίωσε τον Δεκέμβριο.

Εντούτοις, η ίδια θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις για να παραιτηθεί μόλις περάσει η συμφωνία για το Brexit. 

Αρχικά, η Βρετανία είχε προγραμματιστεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, αλλά η Μέι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την έγκριση των βουλευτών σε μια συμφωνία για το Brexit. Έτσι, αφού σε πρώτη φάση δόθηκε παράταση μέχρι τις 10 Απριλίου, εν τέλει αποφασίστηκε νέα καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. 

Tags:
Brexit, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τερέζα Μέι, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK