ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την ώρα που πηγές του FBI ταυτοποίησαν τοπικούς αξιωματούχους που φέρονται να βοήθησαν τον Χίτλερ να διασφαλίσει καταφύγιο στην Αργεντινή, αξιωματούχοι του FBI που διερεύνησαν τους ισχυρισμούς ανέφεραν «έλλειψη ικανών πληροφοριών για να στηρίξουν την ιστορία».

Αποχαρακτηρισμένα αρχεία με αριθμό επεξεργασμένων εγγράφων που ανήκουν στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) αποκάλυψαν ότι το 1945 η υπηρεσία είχε την πληροφορία ότι ο ηγέτης των ναζί Αδόλφος Χίτλερ υποτίθεται ότι δραπέτευσε από τα νικηφόρα στρατεύματα των Συμμάχων με υποβρύχιο και κρυβόταν στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με την πληροφορία, που το FBI προώθησε στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο Χίτλερ έφτασε στη χώρα της νοτίου Αμερικής μαζί με 50 άτομα, πιθανόν αξιωματούχοι των ναζί και τα μέλη των οικογενειών τους, και κρύφτηκαν «στους πρόποδες στις βόρειες Άνδεις».

Πηγές του FBI επίσης ισχυρίστηκαν επίσης ότι μέχρι να φτάσει στην Αργεντινή ο Χίτλερ υπέφερε από έλκη και άσθμα, ενώ είχε ξυρίσει το μουστάκι του. Οι πηγές επίσης αναγνώρισαν έξι αξιωματούχους της Αργεντινής που φέρονται να είχαν κανονίσει για το καταφύγιο του ηγέτη των ναζί και της συνοδείας του.

Οι φάκελοι αποκαλύπτουν, πάντως, ότι οι υπάλληλοι του FBI που ασχολούνταν με την αναφορά είχαν αμφισβητήσει την αξιοπιστία των ισχυρισμών των πηγών, υποδεικνύοντας την «έλλειψη ικανής πληροφόρησης για τη στήριξη της ιστορίας» και σημείωναν ότι θα ήταν «αδύνατο να συνεχιστούν οι προσπάθειες εντοπισμού του Χίτλερ με τις σποραδικές πληροφορίες μέχρι σήμερα».

Μετά την κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ, εμφανίστηκαν σειρά από θεωρίες συνωμοσίας, που ισχυρίζονταν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε επιβιώσει από την πτώση του Βερολίνου και είχε πετάξει σε κάποια κρυφά καταφύγια των ναζιστών στη νότια Αμερική ή ακόμα και στην Ανταρκτική.

Αυτές οι φήμες ανακυκλώνονταν από το γεγονός ότι αριθμός ναζί, εγκληματιών πολέμου, μεταξύ τους και ο Αδόλφος Άιχμαν, ένας από τους αρχιτέκτονες του Ολοκαυτώματος και ο γιατρός του Άουσβιτς Γιόζεφ Μένγκελε, μπορούσαν πραγματικά να δραπετεύσουν στο εξωτερικό και να κρυφτούν οπουδήποτε. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης έως τον θάνατό τους.

Σχετικά:

Ο πιλότος του Χίτλερ αποκαλύπτει τις τελευταίες στιγμές του Φύρερ
Κανένας αγοραστής για τους πίνακες του Χίτλερ
Best seller και στην Ολλανδία το βιβλίο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ
Tags:
ολοκαύτωμα, ναζισμός, ναζί, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, FBI, Αδόλφος Χίτλερ, Αργεντινή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK