07:11 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια εγκατάσταση σαν «μεγάλη ομπρέλα» πρόκειται να τοποθετηθεί πάνω από την Παναγία των Παρισίων, προκειμένου ο καθεδρικός ναός να προστατεύεται από τη βροχή όσο τα συνεργεία προχωρούν σε αποτίμηση των ζημιών και λήψη αποφάσεων για το ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθηθούν για την ανακατασκευή του ναού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης μίας εγκατάστασης για την προστασία της Παναγίας των Παρισίων από τη βροχή, λίγες ημέρες μετά από την καταστροφική πυρκαγιά στο εμβληματικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον καθεδρικό ναό του Παρισιού στις 15 Απριλίου προκάλεσε σημαντικές ζημιές, καθώς κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της ξύλινης οροφής, μαζί με το «βέλος» του ναού.

Οι πυροσβέστες, όμως, κατάφεραν να διασώσουν τα ιερά κειμήλια και το σύνολο του πέτρινου τοιχώματος της Παναγίας των Παρισίων.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές εξετάζουν το βραχυκύκλωμα ως πιθανότερη αιτία της καταστροφής.

Οι ερευνητές, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα βίντεο και τις υπάρχουσες φωτογραφίες, φέρεται να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από την οροφή, στη βάση του πυργίσκου, ο οποίος στη συνέχεια κατέρρευσε.

Οι αρχές, παράλληλα, προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία και σε δύο ακόμη σενάρια: Την πιθανή δυσλειτουργία στο σύστημα συναγερμού και στους ανελκυστήρες που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες. 

Σχετικά:

Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων
Tags:
Παναγία των Παρισίων, βραχυκύκλωμα, φωτιά, πυρκαγιά, Παρίσι, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK