03:45 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της για την προεδρία του Ζελένσκι και το δημοκρατικό μέλλον της Ουκρανίας, τονίζοντας την ανάγκη αποτροπής της «ρωσικής επιθετικότητας».

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, τόνισε σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζέλενσκι τη σημασία που έχει για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουκρανία η συνεργασία για την αποτροπή της «ρωσικής επιθετικότητας», δήλωσε το γραφείο της πρωθυπουργού σε δήλωσή του την Τρίτη.

«Η πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την επιθυμία μας να επεκτείνουμε την ήδη σημαντική συνεργασία μας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας». Η πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών παράλληλα με τη διεθνή κοινότητα για την αποτροπή της Ρωσικής επιθετικότητας.

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστηρίξει την προεδρία του Ζελένσκι και το δημοκρατικό μέλλον της Ουκρανίας και εξέφρασε την ελπίδα να προωθηθεί η διμερής συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ουκρανίας (CEC) δήλωσε την Τρίτη, μετά την επεξεργασία όλων των ηλεκτρονικών πρωτοκόλλων, ότι ο Ζελένσκι κέρδισε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με το 73,22% των ψήφων, επικρατώντας του κατεστημένου προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος απέσπασε ποσοστό 24,45%.

Tags:
Πέτρο Ποροσένκο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Τερέζα Μέι, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK