23:05 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Στρατιώτες της Σρι Λάνκα στο Κολόμπο μετά την έκρηξη σε εκκλησία

Η Ινδία προειδοποίησε την Σρι Λάνκα βασισμένη σε πληροφορίες από υποτιθέμενο μέλος του ΙΚ

© AP Photo / Chamila Karunarathne
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ύποπτος δήλωσε πως εκπαίδευσε ένα άτομο, ονόματι Ζαχράν Χασίμ ο οποίος είναι μέλος τοπικής εξτρεμιστικής ομάδας και εμφανίστηκε σε βίντεο του ΙΚ όπου εμφανίζεται να δηλώνει υπακοή στον αρχηγό του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Οι πρώτες προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών της Ινδίας στη Σρι Λάνκα για πιθανό σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα βασίστηκαν σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν από άτομο υπό κράτηση, ύποπτο για συμμετοχή στην ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση IK σύμφωνα με ΜΜΕ.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικής Μεταρρύθμισης της Σρι Λάνκα, Χάρσα Ντε Σίλβα, δήλωσε ότι οι ινδικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ενημερώσει τις αρχές της Σρι Λάνκα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις πριν αυτές συμβούν. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι πληροφορίες από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών δεν έφτασαν ποτέ στους σωστούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού και προέδρου της Σρι Λάνκα.

Οι πληροφορίες που οι αξιωματούχοι των ινδικών μυστικών υπηρεσιών μοιράστηκαν με τους αξιωματούχους της Σρι Λάνκα αποκάλυψαν ότι το άτομο υπό κράτηση, ύποπτο για συμμετοχή στην ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση IK δήλωσε πως εκπαίδευσε ένα άτομο, ονόματι Ζαχράν Χασίμ, στη Σρι Λάνκα, ανέφερε το CNN την Τρίτη επικαλούμενο έναν Ινδό αξιωματούχο.

Ο Χασίμ είναι μέλος της τοπικής εξτρεμιστικής ομάδας National Thowheed Jamaath. Συμπεριλαμβανόταν στο βίντεο που κυκλοφόρησε το ΙΚ νωρίτερα την Τρίτη, στο εμφανίζεται με επτά άλλους μαχητές της Σρι Λάνκα που υποσχέθηκαν την υπακοή τους στον αρχηγό του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Την Κυριακή του Πάσχα, η χώρα κλονίστηκε από μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων, οι οποίες σκότωσαν τουλάχιστον 290 άτομα. Το Κολόμπο ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση ασφάλειας μετά την τραγωδία. Από τη Δευτέρα, τουλάχιστον 24 άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με τις επιθέσεις. Οι αρχές εισήγαγαν απαγορεύσεις κυκλοφορίας και διέθεσαν επιπλέον 1.000 στρατιώτες στην πρωτεύουσα.

Τη Δευτέρα, η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει ειδική ομάδα στην Σρι Λάνκα για να ερευνήσει τις θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις.

Tags:
βομβιστική επίθεση, υπηρεσίες πληροφοριών, ΗΠΑ, Ινδία, Σρι Λάνκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK