21:03 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού

Σοϊγκού: Αμερικανικά έγγραφα κατοχυρώνουν την αντιρωσική φύση της αμερικανικής αεράμυνας

© Sputnik / Alexei Danichev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Επικαλούμενος αμερικανικά έγγραφα, ο Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ στοχεύουν εναντίον της Ρωσίας, συμπληρώνοντας όμως ότι κανένα σύστημα δεν είναι αδιαπέραστο.

Οι ΗΠΑ έχουν επισήμως δηλώσει σε έγγραφα ότι τα συστήματα αεράμυνας της χώρας στοχεύουν εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε τη Μ. Τετάρτη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

«Μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (σ.σ. INF), έγινε φανερό ότι η ανάπτυξη αυτού του τύπου των όπλων αποσκοπούσε στην υπονόμευση της αποτρεπτικής δυνατότητας της Ρωσίας και της Κίνας. Οι εταίροι μας κατηγορηματικά το αρνούνταν αυτό σε πολλές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Σοϊγκού, στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, στη Μόσχα.

«Ωστόσο, τα αμερικανικά έγγραφα στρατηγικής κατοχυρώνουν επισήμως την αντιρωσική φύση της αεράμυνας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Σοϊγκού, κανένα σύστημα αεράμυνας δεν είναι 100% αδιαπέραστο.

«Τρόποι για να διαπεράσουμε την αεράμυνα μπορούν να αναπτυχθούν και να τεθούν σε εφαρμογή εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Η Ρωσία το έχει κάνει», επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Σχετικά:

Οι ΗΠΑ θα δοκιμάσουν πυραύλους cruise που είχαν απαγορευθεί από τη Συνθήκη INF
Σχέδιο νόμου του Κογκρέσου μπλοκάρει τη χρήση κονδυλίων για την παραβίαση της INF
Tags:
Συνθήκη INF, INF, αεράμυνα, Σεργκέι Σοϊγκού, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK