14:14 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μία ακόμη πληροφορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, όσο οι Αρχές της Γαλλίας ερευνούν την υπόθεση της φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων, προσπαθώντας να κατανοήσουν από πού ξεκίνησαν όλα.

Στην παραδοχή ότι οι εργάτες στην Παναγία των Παρισίων είχαν παραβεί τον κανονισμό που απαγόρευε το κάπνισμα μέσα στον ναό, προχώρησε σήμερα η εταιρεία που είχε αναλάβει τις εργασίες ανακαίνισης, απορρίπτοντας πάντως κάθε σχέση με την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στο εμβληματικό κτίριο την προηγούμενη εβδομάδα. 

«Υπήρχαν συνάδελφοι που κάποιες φορές παραβίαζαν τους κανονισμούς και λυπόμαστε για αυτό», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας Le Bras Freres στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας εντούτοις: «Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε ένα αποτσίγαρο να είναι η αιτία της φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων». 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, κάποιοι εργάτες «είχαν παραδεχθεί μπροστά στην αστυνομία ότι κάπνιζαν κάποιες φορές», επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της Le Canard Enchaine.

Η οροφή της Παναγίας των Παρισίων που υπέστη ζημιά από τη φωτιά, ήταν φτιαγμένη από ξύλο. Ωστόσο, δεδομένου του ύψους του κτιρίου, κάποιοι εργάτες παρέβλεπαν τους κανονισμούς. 

Οι Αρχές της Γαλλίας έχουν ανακρίνει ήδη τους εργάτες και άλλους αυτόπτες μάρτυρες, συνεχίζοντας τις έρευνές τους για την προέλευση της φωτιάς. 

Πιθανότερο σενάριο, μέχρι στιγμής, θεωρούνταν το βραχυκύκλωμα στη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης που πραγματοποιούνταν στον ναό. 

Tags:
Κάπνισμα, πυρκαγιά, φωτιά, Παναγία των Παρισίων, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK