20:47 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν αμοιβή ύψους έως και 10 εκατ. Δολαρίων προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε διάλυση των οικονομικών δικτύων της Χεζμπολάχ.

Κυρώσεις σε ακόμη δύο πρόσωπα και τρεις οντότητες επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κάνοντας λόγο για διασυνδέσεις τους με τη Χεζμπολάχ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τα άτομα και οι οντότητες βοήθησαν τη Χεζμπολάχ να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν αμοιβή ύψους έως και 10 εκατ. Δολαρίων προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε διάλυση των οικονομικών δικτύων της Χεζμπολάχ.

Όπως είχε δηλώσει ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Μάρσαλ Μπιλινγκσλέα, θα δοθούν έως και 10 εκατ. δολάρια, εφόσον χορηγηθούν πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε κυρώσεις ή άλλες ενέργειες που θα έχουν αντίκτυπο στο οικονομικό δίκτυο της Χεζμπολάχ.

​Τον Νοέμβριο του 2018, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες χαρακτηρίζουν τη Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση, επέβαλαν σειρά κυρώσεων εναντίον πολλών ατόμων λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους με τη Χαζμπολάχ, αλλά και με τη Χαμάς.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε νέες κυρώσεις κατά της Χεζμπολάχ για φερόμενη χρήση αμάχων ως ανθρώπινες ασπίδες. 

Η Χεζμπολάχ, η οποία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980, είναι στρατιωτική και πολιτική οργάνωση του Λιβάνου, που είχε ως στόχο αρχικά να τερματίσει την κατοχή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο.

Σχετικά:

Οι ΗΠΑ δίνουν έως 10 εκατ. δολ. για πληροφορίες επί του οικονομικού δικτύου της Χεζμπολάχ
Η Βρετανία θα απαγορεύσει και το πολιτικό κόμμα της Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση
Tags:
κυρώσεις, Χεζμπολάχ, Χαμάς, Λίβανος, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK