21:13 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Σρι Λάνκα, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Αρχές Σρι Λάνκα: Λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών

© AP Photo / Eranga Jayawardena
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι αρχές της ασιατικής χώρας, στον απόηχο των θανατηφόρων βομβιστικών επιθέσεων, έσπευσαν να επιβεβαιώσουν πως η χώρα παραμένει ανοικτή στον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.

Η Σρι Λάνκα έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών και είναι ανοικτή για επιχειρηματική δραστηριότητα μετά τις θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα, ανέφερε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Τουρισμού σε δήλωση του την Τετάρτη.

«Ο οργανισμός Τουρισμού της Σρι Λάνκα θα ήθελε να καθησυχάσει τον κόσμο ότι η χώρα είναι ανοικτή για επιχειρηματική δραστηριότητα και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών», ανέφερε η δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του οργανισμού στο Facebook.

Η συγκεκριμένη επίθεση αποτελεί την χειρότερη στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα, με τις αρχές να επιβάλλουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας και να αναπτύσσουν επιπλέον χίλιους στρατιώτες στην πρωτεύουσα Κολόμπο.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και δημοσιοποίησε φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν τους δράστες. Ο πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε σύνδεση των βομβιστών με ξένες οργανώσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Tags:
βομβιστική επίθεση, Facebook, Ισλαμικό Κράτος, Κολόμπο, Σρι Λάνκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK