06:15 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο

Ο Πομπέο πιστεύει ότι ο ISIS ενέπνευσε τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

© AFP 2019 / Saul Loeb
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι βλέπει «κάθε πιθανή ένδειξη» που αποδεικνύει πως το Ισλαμικό Κράτος ενέπνευσε τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, αναφέρει το Reuters, παραθέτοντας μια συνέντευξη του CBS.

Στη συνέντευξη του στο CBS, ο Πομπέο ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ είχαν «οποιαδήποτε εικόνα» σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα.

Τότε, ο υπουργός απάντησε πως βλέπει «Κάθε πιθανή ένδειξη ότι αυτές ήταν τουλάχιστον εμπνευσμένες από τον ISIS».

Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν υπήρχαν «πραγματικές συνδέσεις».

«Η κλίμακα, η πολυπλοκότητα της επίθεσης σίγουρα θα ήταν κάτι που ένας καλός αναλυτής σαν εσάς θα κοιτούσε και θα έλεγε, «πρέπει να σκάψουμε πολύ βαθειά». Μία τοπική ομάδα θα μπορούσε να διεξάγει μια σχετικά σύνθετη, πολλαπλή βομβιστική επίθεση. Αλλά πιθανότατα υπάρχουν άλλοι που τους βοήθησαν», δήλωσε ο Πομπέο στον αναλυτή εθνικής ασφάλειας του CBS News και πρώην διευθυντή της CIA Μάικλ Μορέλ.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Μάικ Πομπέο σημείωσε ότι ο ISIS και άλλες τρομοκρατικές ομάδες θα παραμείνουν απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ και πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την καταπολέμηση και εξουδετέρωση των τρομοκρατικών δικτύων.

«Ανεξαρτήτως του περιστατικού της Σρι Λάνκα, είναι απολύτως σίγουρο ότι η ικανότητα του ISIS και άλλων ριζοσπαστικών ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις παραμένει», ανέφερε ο Πομπέο. «Έχουμε την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο που εξακολουθεί να έχει την πραγματική ικανότητα να θέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κίνδυνο μέσω της εμπειρίας της. Αλλά η πρόκληση της καταπολέμησης αυτών των δικτύων είναι κάτι που οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να εξακολουθήσουν να διατηρούν ως πρώτη προτεραιότητα τους», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Πομπέο αποτελούν μέρος της εκπομπής του καναλιού CBS «Intelligence Matters» (η πληροφορία είναι σημαντική) η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει την 1η Μαΐου.

Tags:
CIA, ISIS, Μάικ Πομπέο, Σρι Λάνκα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK