21:19 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Στρατιώτης στη Λιβύη

Ο LNA υπό τον Χαφτάρ προελαύνει στα νότια της Τρίπολης

© AP Photo / Manu Brabo
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Μαίνονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις στο έδαφος της Λιβύης. Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) με επικεφαλής τον Χαλίφα Χάφταρ ανακοίνωσε πως προήλασε σε περιοχές νότια της Τρίπολης.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) με επικεφαλής τον Χαλίφα Χάφταρ έχει προχωρήσει στον οικισμό Αλ-Αζιζίγια στα νότια της Τρίπολης, ανέφερε σε κοινή δήλωση στο Sputnik το 155o Τάγμα Πεζικού, εν μέσω της εκστρατείας του στρατού για την ανακατάληψη της πρωτεύουσας από τις δυνάμεις πιστές στην αντίπαλη κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA).

«Το LNA προχωρά στην Al-Aziziyah μετά την εκ νέου ανακατάληψη της Χίρα σήμερα το πρωί», ανέφερε η δήλωση που εκδόθηκε την Τετάρτη.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι οι μάχες στην περιοχή συνεχίστηκαν με την πρόοδο του LNA έναντι των αντίπαλων δυνάμεων.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ άρχισαν αυτό που αποκαλούν αντιτρομοκρατική εκστρατεία στις αρχές Απριλίου και κατάφεραν να καταλάβουν αρκετές πόλεις στην πορεία τους προς την Τρίπολη. Οι δυνάμεις πιστές στο GNA έχουν επίσης ξεκινήσει μια επιχείρηση κατά του LNA. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η αντίσταση των δυνάμεων του GNA ανάγκασε το LNA να υποχωρήσει σε αρκετές περιοχές κοντά στην Τρίπολη.

Ο Χάιρι Ταμίμι, επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Διοικητή του LNA, δήλωσε στο Sputnik την Τετάρτη ότι ο στρατός σχεδίαζε να καταλάβει την πρωτεύουσα εντός δύο ή τριών εβδομάδων.

Tags:
GNA, LNA, Χαλίφα Χαφτάρ, Τρίπολη, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK