ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραχώρησε συνέντευξή στην ημερήσια κινεζική εφημερίδα People's Daily, λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο.

Οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας είναι μακροπρόθεσμες και σταθερές και ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των Κινέζων και των Ρώσων πολιτών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη πριν από την επίσκεψή του στην Κίνα.

«Η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών δεν εξαρτάται από την [πολιτική] συγκυρία και γι 'αυτό έχει σταθερό και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα. Αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα του λαού μας και στην επιθυμία της διατήρησης της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα People's Daily.

Ο πρόεδρος επέμεινε ότι ο Ρωσο-κινεζικός πολιτικός διάλογος αναπτύσσεται με βάση την αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό, καθώς και τη συνεκτίμηση των απόψεων του άλλου.

«Έχουμε δημιουργήσει επαφές σε όλα τα επίπεδα — από το υψηλότερο μέχρι το επίπεδο των εμπειρογνωμόνων. Τα κοινοβούλια, οι δημόσιοι οργανισμοί και φυσικά οι επιχειρηματικοί κύκλοι ασχολούνται με την κοινή συνεργασία», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο Πούτιν τόνισε ότι λόγω της επιτυχημένης διμερούς συνεργασίας τα τελευταία 30 χρόνια, η Μόσχα και το Πεκίνο απολαμβάνουν την περίοδο με τις καλύτερες σχέσεις τους στην ιστορία.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν ομαλοποιήσει πλήρως τους διμερείς δεσμούς και τους έφεραν σε ένα νέο επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης, δήλωσε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι τα δύο κράτη έχουν διευθετήσει όλα τα ευαίσθητα διμερή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των συνόρων.

Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα την Παρασκευή και το Σάββατο για να συμμετάσχει στο δεύτερο φόρουμ για το «Belt and Road» στο Πεκίνο.

Tags:
ασφάλεια, συνεργασία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Κίνα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK