21:30 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
τρομοκρατία

ΟΗΕ και ΕΕ υπογράφουν κοινό πλαίσιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

© Sputnik / FSS Russia
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το πλαίσιο θεσπίστηκε με την ευκαιρία του δεύτερου πολιτικού διαλόγου υψηλού επιπέδου ΕΕ-ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υπέγραψαν ένα κοινό πλαίσιο που στοχεύει στην ενίσχυση της εταιρικής σχέσης στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανέφερε το Γραφείο Αντιτρομοκρατίας του ΟΗΕ σε ένα δελτίο τύπου.

«Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υπέγραψαν σήμερα ένα Πλαίσιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενισχύοντας την εταιρική σχέση ΕΕ-ΟΗΕ σε αυτόν τον τομέα», ανέφερε την Τετάρτη η ανακοίνωση.

Η πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών θα εστιάσει την προσοχή της στην τρομοκρατία και την πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, καθώς και την υποστήριξη των θυμάτων και την προώθηση της επανένταξης των παραβατών της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Μέσω μιας κοινής, αποτελεσματικής και πολυμερούς απάντησης, θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας για τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας παράλληλα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου», ανέφερε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Πέδρο Σεράνο.

Tags:
τρομοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΗΕ, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK