21:02 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Επίθεση κατά της Μπαγκούζ στη Συρία

Μαχητές παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός σε τέσσερις συριακές επαρχίες εντός 24 ωρών

© AFP 2019 / Bulent Kilic
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Συνέχεια στις ένοπλες αντιπαραθέσεις στη Συρία, αυτή τη φορά στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλιμπ. Ειδικότερα, οι τρομοκράτες προχώρησαν σε παραβιάσεις της ζώνης σε τέσσερις επαρχίες.

Το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία δήλωσε την Τετάρτη ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, κατέγραψε παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός σε τέσσερις επαρχίες εντός της ζώνης απαγόρευσης κλιμάκωσης της Ιντλίμπ.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, μαχητές επιτέθηκαν στην πόλη του Χαλεπίου (δύο φορές), Σαμπικίγια στην επαρχία Χαλεπίου, Σαράφ, Σάλμα και Τζουμπ αλ Μχάρα στην επαρχία Λατάκια, Μάαν στην επαρχία Χάμα, Αμπού Νταλί στην επαρχία Ιντλίμπ» αναφέρει το δελτίο.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Κέντρου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, κ. Βίκτορ Κουπτσίσιν, δήλωσε ότι περίπου 2.000 πρόσφυγες εγκατέλειψαν το στρατόπεδο Ρουκμπάν την Τρίτη.

«Στις 23 Απριλίου, 1.983 πρόσφυγες κατόρθωσαν να εγκαταλείψουν το στρατόπεδο Ρουκμπάν μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου διά του σταθμού ελέγχου του Τζλεμπ», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις αγωνίζονται εναντίον πολυάριθμων ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης και τρομοκρατικών οργανώσεων. Η Ρωσία, μαζί με την Τουρκία και το Ιράν, είναι εγγυητής του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Η Μόσχα παρέχει επίσης ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της χώρας.

Tags:
Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, Ρουκμπάν, Ιντλίμπ, Συρία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK