11:43 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση Μέι έχει δώσει το πρώτο «πράσινο φως» για τη συμμετοχή του κινεζικού κολοσσού στην κατασκευή δευτερευουσών υποδομών του τελευταίας τεχνολογίας δικτύου 5G.

Η Ουάσιγκτον επιθυμει να αποτρέψουν την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι να επιτρέψει την συμμετοχή της κινεζικής εταιρίας Huawei στην δημιουργία δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Έχουμε τις ανησυχίες μας και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο συγκεκριμένο ζήτημα», δηλώνουν κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Daily Mail.

Προηγήθηκαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, στο οποίο μετέχει η Τερέζα Μέι και ορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, έδωσαν το πράσινο φως στην Huawei να δημιουργήσει δευτερεύουσες υποδομές του δικτύου 5G, απαγορεύοντας ωστόσο την εμπλοκή της εταιρίας στην προμήθεια βασικών στοιχείων του δικτύου.

Ανάμεικτες ήταν οι αντιδράσεις για την απόφαση αυτή. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βρετανίας, προειδοποίησε ότι είναι δύσκολο να διαχωριστούν τα κεντρικά και μη κεντρικά στοιχεία του δικτύου 5G, ενώ βουλευτές των Συντηρητικών, φέρονται να προσπαθούν να ανατρέψουν την απόφαση της Μέι.

Η Huawei δέχεται κατηγορίες για διασυνδέσεις με τις αρχές της Κίνας ακόμη και ότι κατασκοπεύει για λογαριασμό τους, παρότι η εταιρία επιμένει ότι είναι εντελώς ανεξάρτητη από την κυβέρνηση. Νέοι ισχυρισμοί από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η Huawei χρηματοδοτείται από τον κινεζικό στρατό και πως έχουν αποδεσμευθεί κυβερνητικά κονδύλια για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Πέρσι, οι ΗΠΑ, Η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσαν στην Huawei να συμμετέχει σε κυβερνητικά έργα επικαλούμενες λόγους ασφαλείας ενώ και άλλες χώρες εξέφρασαν ανησυχία για τις δραστηριότητες της Huawei.

Οι ΗΠΑ πιέζουν επίσης την ΕΕ να μην χρησιμοποιεί υλικά της Huawei στα δίκτυα 5G, εγείροντας ανησυχίες περί κινδύνου κατασκοπείας και κυβερνοεπιθέσεων. Ωστόσο η Γερμανία, αρνήθηκε να απαγορεύσει τη συμμετοχή της Huawei στην κατασκευή του δικτύου 5G στα εδάφη της.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ, προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον θα μειώσει τη συνεργασία της με το Βερολίνο στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών, με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας να απαντά ότι η χώρα του δεν ανέχεται εκβιασμούς.

Σχετικά:

«Πράσινο φως» στη Huawei για την κατασκευή «μη βασικού» τμήματος του βρετανικού δικτύου 5G
Δεν ανάβει «κόκκινο φως» η Γερμανία στη Huawei για το δίκτυο 5G
«Πυρά» Huawei προς την Ουάσιγκτον: Συμπεριφορά ηττημένου και… αδυναμία ανταγωνισμού
Μέρκελ: Δεν θα αποκλείσουμε την Huawei και καμιά εταιρία λόγω της χώρας προέλευσης
Tags:
5G, Huawei, Τερέζα Μέι, ΗΠΑ, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK