21:00 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα.

Υπ. πληροφοριών Ρωσίας: Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επέμβαση στη Βενεζουέλα

© Sputnik / Стрингер
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

Για ενδείξεις ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα έκανε λόγο ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Ρωσία βλέπει ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών «SVR», Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις. Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτά τα σχέδια θα πραγματοποιηθούν», είπε ο αξιωματούχος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στη Βενεζουέλα αποτελεί ένα παράδειγμα των επεκτατικών πολιτικών της Ουάσινγκτον.

Σημειωτέον, άλλωστε, ότι στις αρχές του μήνα, Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο σχέδιο που εξετάζουν οι ΗΠΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αμερικανός αξιωματούχος: Εξετάζουμε σοβαρά μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

«Ειλικρινά, και μια στρατιωτική επιλογή, όπως είπε, ο Πρόεδρος Τραμπ, είναι και παραμένει στο τραπέζι. Είναι μια πολύ σοβαρή επιλογή, την οποία προφανώς… κανένας δεν θα ήθελε να δει, αλλά σαφώς είναι μια (επιλογή) που λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν όσο τα ξεδιπλώνονται», είχε αναφέρει ο αξιωματούχος.

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα ξεκίνησε όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Την ίδια ώρα, η Ρωσία ήταν ανάμεσα στις χώρες που ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Tags:
Νικολάς Μαδούρο, Χουάν Γκουάιδο, Ρωσία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK