13:35 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το Ίδρυμα για τη Μελέτη της Δημοκρατίας, το οποίο έλαβε συνεντεύξεις από αυτόπτες μάρτυρες και κατοίκους.

Τουλάχιστον 40 μέλη των «Λευκών Κρανών» έχουν παραδεχθεί, κατά τη διάρκεια πρόσφατων συνεντεύξεων, ότι έχουν σκηνοθετήσει χημικές επιθέσεις στη Συρία, προκειμένου να επιρρίψουν την ευθύνη στον πρόεδρο, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Έχουμε λάβει συνεντεύξεις από 40 μέλη των "Λευκών Κρανών", ανάμεσα στα οποία και ορισμένα από τη Ντούμα, τα οποία παρέχουν αναλυτικές λεπτομέρειες για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν κατά την οργάνωση αυτών των ψεύτικων σκηνών» δήλωσε ο επικεφαλής του «Ιδρύματος για τη Μελέτη της Δημοκρατία»ς, Μαξίμ Γκρικορίεφ.

Πρόσφατα, τα μέλη του ιδρύματος πραγματοποίησαν επί τόπια έρευνα στη Συρία, έχοντας επαφές τόσο με τα «Λευκά Κράνη», όσο και με άλλους ανθρώπους, οι οποίοι συμμετείχαν στα σκηνοθετημένα γεγονότα.

«Αυτοί άνθρωποι μας είπαν λεπτομερώς ότι έπρεπε να συμμετάσχουν για λίγα δολάρια, προκειμένου να αγοράσουν τροφή για τις οικογένειές τους» πρόσθεσε ο Γκρικορίεφ.

Αναπαράγοντας μερικές από τις μαρτυρίες, έκανε λόγο για μία γυναίκα, η οποία ξάπλωσε στο έδαφος και κάλυψε το στόμα της με οδοντόπαστα. Σ' έναν άλλο, τα «Λευκά Κράνη» του έκλεισαν τα μάτια και στη συνέχεια, τον κινηματογράφησαν να μεταφέρεται σε ιατρικό κέντρο.

Υποστήριξε δε, ότι η έρευνα του ιδρύματος δημιουργεί σημαντικές αμφιβολίες για τα ευρήματα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, τα οποία επιρρίπτουν στη Δαμασκό την ευθύνη της χημικής επίθεσης στη Ντούμα το 2018. Κατά τον ίδιο, το πόρισμα του Οργανισμού βασίστηκε σε παραποιημένα, αναξιόπιστα ή μη ταυτοποιημένα στοιχεία.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη επίθεση, το Ίδρυμα για τη Μελέτη της Δημοκρατίας ισχυρίζεται ότι έλαβε συνεντεύξεις από 15 αυτόπτες μάρτυρες, 40 μέλη των «Λευκών Κρανών» και πάνω από 25 ακόμη άτομα, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η επίθεση ήταν σκηνοθετημένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μόσχα και Δαμασκός έχουν επισημάνει αρκετές περιπτώσεις, κατά τις οποίες τα «Λευκά Κράνη» έχουν σκηνοθετήσει μία σειρά από προβοκάτσιες στη Συρία, προκειμένου να κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση και να παράσχουν σε χώρες της Δύσης τη δικαιολογία να παρεμβαίνουν στο εσωτερικό της αραβικής χώρας.

Η πολεμική διαμάχη στη Συρία ξεκίνησε το 2011, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις τέθηκαν αντιμέτωπες με πολυάριθμες αντιπολιτευόμενες και τρομοκρατικές ομάδες. Ο πόλεμος έχει προξενήσει μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, καθώς εκατομμύρια άτομα αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν και να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς.

Σχετικά:

Μόσχα: Τα Λευκά Κράνη ετοιμάζουν νέες προβοκάτσιες στη Συρία
Η Μόσχα στα «λευκά» μετά την ισχυρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων 140 ετών
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Τα Λευκά Κράνη ετοιμάζουν σκηνοθετημένες χημικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ
Σημαντικά ύψη χιονιού στα Λευκά Όρη της Κρήτης
Δύο σπάνια λευκά λιονταράκια απολαμβάνουν το νέο τους σπίτι
Tags:
χημικά, χημικά όπλα, χημική επίθεση, πόλεμος στη Συρία, Λευκά κράνη, Μπασάρ Αλ Άσαντ, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK