05:47 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η σύνοδος κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου στο Βλαδιβοστόκ, διεξήχθη «σε φιλικό κλίμα» και οδήγησε σε συμφωνία για την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη ΛΔΚ μετά τη σύνοδο κορυφής στο Βλαδιβοστόκ, αναφέρει το AFP επικαλούμενο το KCNA.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί τη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, κατά τη διάρκεια της διμερούς διάσκεψης κορυφής, ο Κίμ και ο Πούτιν συμφώνησαν να αναλάβουν δράσεις για να φέρουν τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΛΔΚ σε νέο επίπεδο.

Την Πέμπτη, ο Πούτιν και ο Κιμ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Άπω Ανατολής στο Russky Island στο Βλαδιβοστόκ. Αυτή ήταν όχι μόνο η πρώτη σύνοδος κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών, αλλά και η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κιμ στη Ρωσία από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2011 και τέλος το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας ύστερα από την επανεκλογή του ως πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων νωρίτερα τον Απρίλιο.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον Κιμ «πολύ ανοιχτό», λέγοντας ότι είχαν λεπτομερή ανοιχτή συζήτηση για τις κυρώσεις, τις ΗΠΑ και μια αποπυρηνικοποίηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η εξουσία του διεθνούς δικαίου στην κορεατική χερσόνησο.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ μοιράζονται το ενδιαφέρον για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

«Ο πρόεδρος Κιμ είναι ένα αρκετά ανοιχτό πρόσωπο, μιλά ειλικρινά για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης — τις διμερείς σχέσεις, τις κυρώσεις, τα Ηνωμένα Έθνη, τις σχέσεις τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες, φυσικά για το πιο σημαντικό θέμα, την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου», δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι είχε μια λεπτομερή συζήτηση με τον Κιμ για διάφορες πτυχές αυτών των ζητημάτων.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι ένα ενδιαφέρον πρόσωπο για να μιλήσει, με πολλά σημαντικά πράγματα που πρέπει να πει, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας με τη σειρά του ευχαρίστησε την Πέμπτη τον Ρώσο πρόεδρο για τον ουσιαστικό διάλογο για τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με έναν παρόμοιο εποικοδομητικό τρόπο.
«Κύριε πρόεδρε, είχαμε μια πολύ ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για θέματα αμοιβαίων συμφερόντων και πιεστικών ζητημάτων. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που πέρασα με ιδιαίτερη χαρά. Ελπίζω πως οι συνομιλίες μας θα συνεχιστούν με έναν χρήσιμο και εποικοδομητικό τρόπο», πρόσθεσε ο Κιμ.

Η Σύνοδος Κορυφής, η οποία έλαβε χώρα στο Βλαδιβοστόκ στις 25 Απριλίου, διήρκεσε 3,5 ώρες, με σχεδόν δύο από αυτές να αφορούν σε συνομιλίες τετ α τετ των δύο ηγετών.

Tags:
πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK