22:59 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δεύτερες σκέψεις ως προς την άρση της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί στα κοινωνιά δίκτυα, έχει η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα, και καθώς συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Με πλήρη απαγόρευση της λειτουργίας τους απείλησε ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Μαθριπάλα Σιρισένα, τα κοινωνικά δίκτυα, εάν οι επικεφαλής τους δεν θέσουν υπό έλεγχο τις φήμες που κυκλοφορούν, μετά από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, ανήμερα του Καθολικού Πάσχα, προκαλώντας πανικό. 

«Σχεδιάζαμε να άρουμε τον περιορισμός στα κοινωνικά δίκτυα σήμερα. Αλλά χθες υπήρχαν πολλές εσφαλμένες πληροφορίες που κυκλοφορούσαν, επομένως το επανεξετάζουμε τώρα. Θα συναντηθώ με τους επικεφαλής των πλατφορμών των κοινωνικών δικτύων σήμερα. Ίσως τα απαγορεύσω τελειώς εάν δεν υπάρξει έλεγχος», είπε ο ίδιος. 

Η δήλωση αυτή του προέδρου της Σρι Λάνκα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν οριστικά κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το WhatsApp και το Instagram, υτο YouTube, το SnapChat και το Viber, προκειμένου να μπει τέλος στα δημοσιεύματα που μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις. 

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα έχει καλέσει τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται λόγω ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών από πηγές που δεν είναι αξιόπιστες.

Tags:
επιθέσεις, τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατία, κοινωνικά δίκτυα, Σρι Λάνκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK