19:01 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
O Δρ. Θάνος Ασκητής

Η ερμηνεία του Ασκητή για τον serial killer της Κύπρου που προκάλεσε αντιδράσεις

© Φωτογραφία: Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας/askitis.gr
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν 100% σεξουαλικά ψυχοπαθητικός, για να μην πω σεξουαλικά ψυχοπαθής. Έπασχε από πολύ σοβαρή σεξουαλική διαταραχή, την οποία ικανοποιούσε μέσα από την φρίκη».

Το προφίλ του serial killer στην Κύπρο που έχει παραδεχτεί τον φόνο γυναικών, κατά κύριο λόγο από τις Φιλιππίνες, δίνει ο γνωστός ψυχίατρος Θάνος Ασκητής, εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων γύρω από την υπόθεση.

Το Sigmalive ήρθε σ' επικοινωνία με τον ψυχίατρο Θάνο Ασκητή, ο οποίος έδωσε την δική του ερμηνεία σε ό,τι αφορά την εν λόγω επιλογή γυναικών από τον 35χρονο:

«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές τις οποίες θεωρούσε ότι είχαν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Ο 35χρονος θεωρούσε ότι στις γυναίκες αυτής της φυλής θα μπορούσε να βρει παθητικά άτομα για να βγάλει το σεξισμό του».

Ο κ. Ασκητής σε νέα επικοινωνία που είχε με το Sigmalive, δήλωσε ότι η λέξη κλειδί σε αυτή την τοποθέτηση είναι η λέξη «θεωρούσε». Ο 35χρονος δηλαδή έβλεπε στο πρόσωπο των θυμάτων του υποταγμένα άτομα.

Παράλληλα, τόνισε στις δηλώσεις του ότι πιθανόν οι Φιλιππινέζες ν' ανήκαν και στις σεξουαλικές προτιμήσεις του 35χρονου, πέραν των χαρακτηριστικών που προαναφέρθηκαν.

Με την αρρωστημένη και φρικιαστική δράση του, ο 35χρονος «ένιωθε πιο άνδρας», είπε ο κ. Ασκητής.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν 100% σεξουαλικά ψυχοπαθητικός, για να μην πω σεξουαλικά ψυχοπαθής. Έπασχε από πολύ σοβαρή σεξουαλική διαταραχή, την οποία ικανοποιούσε μέσα από την φρίκη».

Επιβεβαίωσε την φημολογία ότι πρόσωπα που έχουν φρικιαστική δράση όμοια με του 35χρονου συνήθως φέρουν κάποιο παιδικό τραύμα, που πιθανόν να προέρχεται και από την ίδια την μητέρα.

«Μία πιθανή εγκατάλειψη της μητέρας στην παιδική ηλικία του δράστη είναι δυνατό να του προκάλεσε ανεπανόρθωτο τραύμα. Παράλληλα, είναι πιθανόν να υπέστη έντονη πειθαρχική και τιμωρητική συμπεριφορά, να βίωσε με λίγα λόγια σε πολύ μεγάλο βαθμό πειθαρχία που να έφτανε στο όριο της καταπίεσης».

Αυτό το παιδικό τραύμα επιτρέπει στη διαταραχή του να έχει επάρκεια, είπε ο κ. Ασκητής, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι βασικά χαρακτηριστικά του 35χρονου είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η μειονεξία.

Σχετικά:

Πώς θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης στην Κύπρο
Και για τρίτο φόνο κατηγορείται ο «Ορέστης» στην Κύπρο
Tags:
serial killer, ομολογία, δολοφονία, γυναίκες, Θάνος Ασκητής, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK