22:26 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank

Ο Τραμπ μήνυσε τη Deutsche Bank για να μην καταθέσει στο Κογκρέσο

© REUTERS / Kai Pfaffenbach
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Μάρτιο του 2019, η εφημερίδα «New York Times» ισχυρίστηκε ότι η Deutsche Bank έχει εκταμιεύσει δάνεια, συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μήνυση εναντίον της οικογένειας, η οποία ελέγχει τις Deutsche Bank και Capital One, υπέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τον έλεγχο του Κογκρέσου επί των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της προεδρικής οικογένειας.

Στη μηνυτήρια αναφορά, η νομική ομάδα του Τραμπ καταγγέλλει ότι οι Επιτροπές Πληροφοριών και Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν ως στόχο να «παρενοχλήσουν» τον Αμερικανό πρόεδρο και να «χρησιμοποιήσουν κάθε στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε να του προκαλέσει πολιτική ζημιά».

Ένας από τους δικηγόρους, παράλληλα, αναφέρθηκε στις κλητεύσεις των επικεφαλής της Deutsche από τις παραπάνω Επιτροπές, για τη φερόμενη χορήγηση συνολικού δανείου, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος έχει ζητήσει από τη δικαιοσύνη να κηρύξει άκυρες τις κλήσεις του Κογκρέσου, να καταργήσει αυτές τις έρευνες και να απαγορεύσει από τη Deutsche Bank και την Capital One τη δυνατότητα παροχής οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο, το οποίο δημοσιεύθηκε το 2018, η αμερικανική μονάδα της Deutsche Bank έχει δανειοδοτήσει μία σειρά εταιρειών ακινήτων, ανάμεσα στις οποίες και αυτή της οικογένειας Τραμπ.

Στα μέσα Απριλίου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για ενδεχόμενη χρήση των αμερικανικών τραπεζών για «παράνομους σκοπούς».

Tags:
χρήματα, δάνεια, μήνυση, Βουλή των Αντιπροσώπων, Αμερικανικό Κογκρέσο, Deutsche Bank, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK