11:59 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, που προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Βουλή για τη συμφωνία του Brexit, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια πρόταση δυσπιστίας.

Αυξάνονται συνεχώς οι πληροφορίες που θέλουν τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, να αντιμετωπίζει σύντομα μια πρόταση δυσπιστίας από τους Συντηρητικούς με αφορμή το Brexit.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, η συνάντηση 800 προέδρων εκλογικών περιφερειών, καθώς και ανώτερων στελεχών των Tories που θα ζητήσουν την παραίτησή της, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Ταυτόχρονα, το κόμμα φέρεται να συγκεντρώνει υπογραφές για την αποπομπή της, στο κείμενο της οποίας αναφέρει ότι οι υπογράφοντες «δεν αισθάνονται πλέον ότι η κ. Μέι είναι το σωστό πρόσωπο για να συνεχίσει ως πρωθυπουργός και να ηγείται στις διαπραγματεύσεις. Ως εκ τούτου, με μεγάλη απροθυμία ζητούμε να αναθεωρήσει τη θέση της και να παραιτηθεί, για να επιτρέψει στο Συντηρητικό Κόμμα να επιλέξει έναν άλλο ηγέτη και η χώρα να προχωρήσει και να διαπραγματευτεί την έξοδο μας από την ΕΕ ».

Παρόλο που η ψηφοφορία είναι μη δεσμευτική, εάν υπερψηφιστεί η αποπομπή της θα ασκήσει μεγάλη πίεση στην πρωθυπουργό, η οποία έχει ήδη επιζήσει μιας ψήφου εμπιστοσύνης, να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες, ο επικεφαλής του κόμματος δεν μπορεί να υποβληθεί σε νέα ψήφο δυσπιστίας για τους επόμενους 12 μήνες.

Σχετικά:

Κρυφές συνομιλίες ΕΕ με Σόρος και Μπλερ για δεύτερο δημοψήφισμα για Brexit
Η Μέι κατηγορεί τον Κόρμπιν για ολιγωρία στο ζήτημα του Brexit
Νέες συνομιλίες για το Brexit, όσο οι προσπάθειες ανατροπής της Μέι συνεχίζονται
Tags:
πρόταση δυσπιστίας, Brexit, Tories, Συντηρητικό κόμμα, Τερέζα Μέι, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK