02:53 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για τον κίνδυνο νέων επιθέσεων προειδοποιεί η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Σρι Λάνκα, τονίζοντας ότι ενδέχεται να υπάρχουν σε εξέλιξη σχετικά σχέδια από τους τρομοκράτες που βρίσκονται πίσω από τις πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις.

Την προειδοποίηση ότι οι τρομοκράτες που βρίσκονται πίσω από τις πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα για του Καθολικούς, μπορεί να παραμένουν ασύλληπτα και να σχεδιάζουν περισσότερες επιθέσεις, απηύθυνε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Σρι Λάνκα, Αλάινα Τέπλιτζ.

«Εκτιμούμε ότι η τρομοκρατική απειλή είναι συνεχόμενη και ενδέχεται να υπάρχουν σκευωροί εν ενεργεία. Ενεργά μέλη της οργάνωσης που διεξήγαγε τις τρομοκρατικές επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα ίσως είναι ακόμη ασύλληπτοι», είπε η ίδια σύμφωνα με το Reuters. 

«Έχουμε σίγουρα λόγους να πιστεύουμε ότι η ενεργή οργάνωση που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, δεν έχει καταστεί ολοκληρωτικά ανενεργή. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ενεργό σχέδιο σε εξέλιξη», τόνισε η ίδια. 

Στη Σρι Λάνκα, οι έρευνες συνεχίζονται, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει στη σύλληψη τουλάχιστον 100 ατόμων. 

Χθες, οι Αρχές στη Σρι Λάνκα προειδοποίησαν για τον κίνδυνο νέων επιθέσεων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για νέες επιθέσεις με βαν και βομβιστές μεταμφιεσμένους σε στρατιώτες.

«Μπορεί να υπάρξει άλλο ένα κύμα επιθέσεων», είπε, σύμφωνα με το Reuters, σε επιστολή του προς βουλευτές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας επικεφαλής από τις αστυναμικές Αρχές.

«Η σχετική πληροφορία αναφέρει περαιτέρω πως στις επιθέσεις μπορεί να συμμετάσχουν πρόσωπα ντυμένα με στρατιωτικές στολές που θα χρησιμοποιήσουν ένα βαν», σημειώνεται ακόμη.Σημειωτέον ότι όσον αφορά στις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους, οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών της Ινδίας είχαν προειδοποιήσει τις Αρχές της Σρι Λάνκα για τις επιθέσεις κάποιες ώρες πριν από τις εκρήξεις. Παράλληλα, οι Αρχές της χώρας είχαν σχετικές ειδοποιήσεις και ημέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 4 και 11 Απριλίου.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. 

Tags:
τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατία, επιθέσεις, Σρι Λάνκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK