03:15 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η αδυναμία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να διαπραγματευτεί μια συμφωνία εξόδου από την ΕΕ έχει ήδη επηρεάσει την οικονομία της χώρας, με επιχειρήσεις και επενδυτές να προετοιμάζονται για οικονομική αστάθεια και πιθανούς κινδύνους, ιδιαίτερα σε ένα σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση και το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης έχουν κοινούς στόχους σχετικά με τις μελλοντικές τελωνειακές σχέσεις με την ΕΕ και μοιράζονται τις ανησυχίες για την προστασία των θέσεων εργασίας.

«Νομίζω ότι στην πραγματικότητα προσπαθούμε να επιτύχουμε, σε αυτόν τον τομέα, κάτι πολύ παρόμοιο, το οποίο διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας», δήλωσε η κ. Μέι απευθυνόμενη σε βουλευτές την Τετάρτη.

Σχολιάζοντας την προοπτική επίτευξης συμφωνίας, είπε ότι θα μπορούσε να είναι δυνατή στη δεύτερη φάση των συνομιλιών, μέχρι το τέλος του 2020.

Το σχόλιο της κ. Μέι έρχεται μετά την έναρξη των συνομιλιών με το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης, καθώς η συμφωνία για το Brexit απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο για τρίτη φορά τον Μάρτιο.

Οι βουλευτές των Εργατικών ψήφισαν σε μεγάλο βαθμό κατά της συμφωνίας της κυβέρνησης.

Η χώρα κινδυνεύει να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τόσο την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε γενικότερες αναταράξεις.

Σχετικά:

Κρυφές συνομιλίες ΕΕ με Σόρος και Μπλερ για δεύτερο δημοψήφισμα για Brexit
Η Μέι κατηγορεί τον Κόρμπιν για ολιγωρία στο ζήτημα του Brexit
Νέες συνομιλίες για το Brexit, όσο οι προσπάθειες ανατροπής της Μέι συνεχίζονται
Αντιμέτωπη με μια πρόταση δυσπιστίας από τους Συντηρητικούς η Μέι
Tags:
σκληρό Brexit, Brexit, Συντηρητικό κόμμα, Εργατικό Κόμμα, Τερέζα Μέι, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK