15:20 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Βαρουφάκης υπερασπίζεται τον Κόρμπιν κατά της «συκοφαντίας» για αντισημιτισμό

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με μήνυμά του στο Twitter, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπερασπίστηκε τον Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτηρίζοντας «συκοφαντία» την κατηγορία για αντισημιτισμό που αποδίδεται στον επικεφαλής των Εργατικών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπερασπίστηκε τον ηγέτη του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, απορρίπτοντας ως «συκοφαντία» την κατηγορία για αντισημιτισμό.

«Οι συνωμότες κατά του Κόρμπιν απελπίζονται. Για να διαιωνίσουν τη συκοφαντία για αντισημιτισμό επιτίθονται στον Τζέρεμι για όσα έγραψε, σε πρόλογο νέας έκδοσης του ‘Ιμπεριαλισμού' του Τζ. Α. Χόμπσον, ότι ήταν τόσο "ευφυή" όσο και "ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα για την εποχή". Πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, πολύ περισσότερο», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter.

​Διάφοροι, μεταξύ των οποίων επικεφαλής εβραϊκών οργανώσεων και μέλη των Εργατικών, έχουν κατηγορήσει τον Κόρμπιν για τον πρόλογό του στο βιβλίο «Ιμπεριαλισμός, Μια μελέτη» του Χόμπσον, ισχυριζόμενοι ότι υιοθετεί αντισημιτικό περιεχόμενο.

Απαντώντας στις κατηγορίες αυτές, ο Κόρμπιν έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες ως «επίθεση» και μιλώντας στο BBC τόνισε πως «έχω περάσει όλη μου τη ζωή αποκαλύπτοντας τον ρατσισμό σε κάθε του μορφή».

​Το έργο «Ιμπεριαλισμός, Μια μελέτη» γράφτηκε από τον Βρετανό οικονομολόγο Τζον Α. Χόμπσον στις αρχές του 20ου αιώνα και εστιάζει στις ηθικές και οικονομικές ρίζες του ιμπεριαλισμού ως μια μορφή καπιταλιστικής ολιγαρχίας. Περιέχει πράγματι ίχνη αντισημιτισμού με τη μορφή ισχυρισμών ότι ο ευρωπαϊκός οικονομικός τομέας κυριαρχείται από «άντρες μιας και μοναδικής φυλής».

Tags:
αντισημιτισμός, Εργατικό Κόμμα, Εργατικοί, Τζέρεμι Κόρμπιν, Γιάνης Βαρουφάκης, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK