12:59 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Γερμανοί πολίτες υποστήριζαν αρχικά την πολιτική ανοιχτών θυρών της καγκελαρίου απέναντι στους ανθρώπους οι οποίοι εγκατέλειψαν τις πολεμικές ζώνες της Μέσης Ανατολής, ωστόσο η τεράστια εισροή μεταναστών οδήγησε σε πρωτοφανείς κοινωνικές αναταραχές.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της αμφιλεγόμενης ανοιχτής μεταναστευτικής πολιτικής, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε και πάλι να την υπερασπιστεί, μιλώντας σε υποστηρικτές της στο Βρανδεμβούργο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η πολιτική της για ανοιχτές θύρες ήταν η ανταπόκριση της Γερμανίας στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που προκάλεσε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και η τρομοκρατική απειλή του ISIS στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Μέρκελ επέμεινε ότι ποτέ δεν ήταν λάθος να υποδεχθεί η Γερμανία μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά μάλλον λάθη είχαν γίνει νωρίτερα, από τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν αντιμετώπισαν την προσφυγική κρίση σε κράτη όπως ο Λίβανος ή η Ιορδανία, προσθέτοντας: «Γι 'αυτό το μάθημά μας είναι: παροχή βοήθειας τοπικά».

Η κ. Μέρκελ αναγνώρισε εξάλλου την αποτυχία της στο να προσαρμόσει τις συνθήκες διαβίωσης στην Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία.

Σύμφωνα με Γερμανίδα καγκελάριο, τα σημαντικότερα ζητήματα των τελευταίων ετών, τα οποία απαίτησαν την περισσότερη πολιτική ενέργεια, ήταν η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008 και το 2009 και η προσφυγική κρίση του 2015.

Η πολιτική της χώρας για τους πρόσφυγες και μετανάστες υπήρξε εδώ και πολύ καιρό πηγή διαφωνίας, τόσο εντός της Γερμανίας όσο και μεταξύ πολλών από τους εταίρους της στην ΕΕ.

Πέρυσι, διαδηλωτές που αντιτάχθηκαν στην πολιτική των προσφύγων της κ. Μέρκελ πραγματοποίησαν διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις, στον απόηχο πράξεων βίας, συμπεριλαμβανομένων βιασμών και δολοφονιών, που φέρεται ότι διαπράχθηκαν από μετανάστες.

Αν και πολλοί Γερμανοί είχαν αρχικά υποστηρίξει τη μεταναστευτική πολιτική της καγκελαρίου τους, η τεράστια εισροή μεταναστών οδήγησε σε πρωτοφανείς κοινωνικές αναταραχές.

Η δημοτικότητα της καγκελαρίου υποχώρησε, με την κ. Μέρκελ να εγκαταλείπει την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και να ανακοινώνει πως θα αποχωρήσει από τις καγκελαρία στις επόμενες εκλογές.

Σχετικά:

«Βουτιά» κάτω από το 30% για τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ
Tags:
τρομοκρατία, προσφυγικές ροές, πρόσφυγας, μεταναστευτικό, μετανάστες, Προσφυγικό, ISIS, Άνγκελα Μέρκελ, Μέση Ανατολή, Βρανδεμβούργο, Λίβανος, Ιορδανία, Συρία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK