09:47 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Εικόνες από ναό του Νεγκόμπο στη Σρι Λάνκα που έγινε στόχος των τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα το Πάσχα των Καθολικών.

Ο φόβος νέων επιθέσεων κρατά κλειστές τις εκκλησίες στη Σρι Λάνκα

© AP Photo / Chamila Karunarathne
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προ δύο ημερών, ο αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο Καρδινάλιος Μάλκομ Ράντζιθ είχε ανακοινώσει ότι οι πρώτες λειτουργίες της Κυριακής τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε μερικές εκκλησίες της χώρας από τις 5 Μαΐου.

Η Καθολική Εκκλησία της Σρι Λάνκα ανέβαλε την πρόσφατη απόφασή της για επανέναρξη των λειτουργιών της Κυριακής σε κάποιες εκκλησίες από τις 5 Μαΐου, εν μέσω του συνεχιζόμενου υψηλού επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στη χώρα, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη Ada Derana, η οποία επικαλείται εκπρόσωπο της εκκλησίας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει πότε θα εκκινήσουν εκ νέου οι λειτουργίες στις εκκλησίες.

O αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο Καρδινάλιος Μάλκομ Ράντζιθ είχε ανακοινώσει εντός της εβδομάδας ότι οι πρώτες λειτουργίες της Κυριακής τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε μερικές εκκλησίες της χώρας από τις 5 Μαΐου.

Για λόγους ασφαλείας, οι πιστοί δεν θα να κρατούν τσάντες. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κληρικό, θα δημιουργηθούν ειδικές επιτροπές «επαγρύπνησης» στις εκκλησίες, τα μέλη των οποίων θα επιβλέπουν θέματα ασφαλείας. Οι επισκέπτες που δεν είναι ενορίτες, θα πρέπει να δείχνουν την ταυτότητά τους στην είσοδο της εκκλησίας, δήλωσε ο καρδινάλιος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σρι Λάνκα έχουν εντείνει τις έρευνές τους, αναζητώντας τους τζιχαντιστές αφότου το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία που είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 250 άνθρωποι να σκοτωθούν και εκατοντάδες να τραυματιστούν, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Σχετικά:

Πρόεδρος Σρι Λάνκα: «Ξένος εγκέφαλος» πιθανώς να είχε σχεδιάσει τις βομβιστικές επιθέσεις
Προειδοποίηση από την πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Σρι Λάνκα: Ίσως σχεδιάζονται νέες επιθέσεις
Αλλαγή ηγεσίας στην αστυνομία της Σρι Λάνκα μετά τις επιθέσεις
Οι Αρχές της Σρι Λάνκα προειδοποιούν για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις
«Οι επιθέσεις εξτρεμιστών Ισλαμιστών έχουν κοστίσει 146.000 ζωές από την 11η Σεπτεμβρίου»
Tags:
εκκλησίες, Πάσχα, τζιχαντιστές, βομβιστική επίθεση, εκρήξεις, βομβιστής αυτοκτονίας, ISIS, Κολόμπο, Σρι Λάνκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK