02:57 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Σχολείο στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας Μπραζίλια στις 28 Μαρτίου, 2019

Περισσότερους ένοπλους αστυνομικούς στα σχολεία της Βραζιλίας θέλει ο Μπολσονάρο

© AP Photo / Eraldo Peres
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πριν από δυο περίπου χρόνια, ο τότε υποψήφιος πρόεδρος και πρώην αξιωματικός του στρατού, μοίραζε προεκλογικές υποσχέσεις για τη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων σε «δύσκολα» σχολεία.

Να αυξηθεί ο αριθμός των σχολείων στη Βραζιλία στα οποία θα υπάρχει παρουσία ένοπλων αστυνομικών, επιδιώκει η κυβέρνηση του Ζαΐρ Μπλοσονάρο, με το επιχείρημα ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες πειθαρχίας και οι ακαδημαϊκές επιδόσεις των μαθητών, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, έως το τέλους του χρόνου αναμένεται να τοποθετηθούν αστυνομικοί σε 36 ακόμα σχολεία και ο στόχος είναι η αστυνομική παρουσία να υπάρχει συνολικά σε 200 σχολικά ιδρύματα έως το 2022.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο διοίκησης των σχολείων, οι διδακτικές πρακτικές είναι στην ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και η ένοπλη αστυνομία έχει την ευθύνη για την πειθαρχία και την επιβολή ενός νέου κώδικα συμπεριφοράς στα σχολεία της Βραζιλίας, που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα από την πλειοψηφία των γονέων, των δασκάλων και του προσωπικού των σχολείων.

Σε αρκετές πολιτείες της Βραζιλίας, χρησιμοποιείται το εν λόγω μοντέλο λειτουργίας από τη δεκαετία του 2000, παρότι ειδικοί της εκπαίδευσης και διδασκαλικές ενώσεις έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι τέτοια σχολεία έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές ενός ελεύθερου και ανοιχτού εκπαιδευτικού συστήματος.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο 17χρονος Μικαέλ Πέρέιρα ντα Σίλβα από το 7ο σχολείο της Σεϊλάντια στη Μπραζίλια, είπε ότι είναι αντίθετος στην κυβερνητική απόφαση να τοποθετηθούν αστυνομικοί στα σχολεία προκειμένου να εφαρμοστεί πειθαρχία στρατιωτικού τύπου.

Η βελτίωση των ακαδημαϊκών επιδόσεων των σχολείων ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπολσονάρο, καθώς η Βραζιλία βρίσκεται στην 63η θέση μεταξύ 72 χωρών και περιοχών σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία κα ιτην Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) του 2015.

Σχετικά:

Ο Μπολσονάρο ανησυχεί για τον αριθμό των ακρωτηριασμών πέους στη χώρα του
Μπολσονάρο: Να μη γίνει η Βραζιλία «παράδεισος γκέι τουρισμού»
«Πιο τρελός από ποτέ» ο Μπολσονάρο, φέρεται να είπε ο Μαδούρο για τον Βραζιλιάνο πρόεδρο
Καράκας: Επικίνδυνες δηλώσεις Τραμπ - Μπολσονάρο για τη Βενεζουέλα
Ο Μπολσονάρο θα συναντηθεί με τον Τραμπ στην πρώτη επίσκεψη του στις ΗΠΑ
Tags:
μαθητές, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομικοί, σχολεία, Ζαΐρ Μπολσονάρο, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK