02:21 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος των «Πατριωτών» Φλοριάν Φιλιπό στη Γαλλία αποφάσισε να «κατεβάσει» τη σημαία της ΕΕ από το Κέντρο Δημοσίων Οικονομικών του Φορμπάχ, στη Μισέλ.

Σε μια κίνηση που βρέθηκε στο επίκεντρο των γαλλικών μέσων, προχώρησε ο επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος των «Πατριωτών» Φλοριάν Φιλιπό.

Ο Φιλιπό αποφάσισε να κατεβάσει την ευρωπαϊκή σημαία από το Κέντρο Δημοσίων Οικονομικών του Φορμπάχ και να την πετάξει κάτω, καθώς όπως υποστηρίζει η συγκεκριμένη σημαία έχει «απορριφθεί» από τους Γάλλους.

Μάλιστα, ο Φιλιπό, που υποστηρίζει την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ, αντικατέστησε τη σημαία με μια γαλλική ενώ ανάρτησε τη συγκεκριμένη πράξη του στο Twitter.

​Να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στη συγκεκριμένη πόλη.

«Η ευρωπαϊκή σημαία εντάσσεται στο ευρωπαϊκό σύνταγμα το οποίο έχει απορριφθεί από τους Γάλλους», δήλωσε στο κανάλι BFM TV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΕ «κλέβει» από τους Γάλλους φορολογούμενους 10 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως» είπε και σημείωσε ότι η πράξη του ήταν νόμιμη.

Μάλιστα, στο παρελθόν είχε συγχαρεί μέλη των Κίτρινων Γιλέκων που είχαν «κατεβάσει» μια ευρωπαϊκή σημαία από το δημαρχείο του Φορμπάχ.

Tags:
σημαία, Twitter, ΕΕ, Φλοριάν Φιλιπό, Ευρώπη, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK