14:52 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει έξω από το παράθυρο του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου στις 21 Απριλίου 2017

Πέρασε νόμος για παραμονή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού, βέτο ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος

© AP Photo / Andrew Harnik
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

«Πράσινο φως» σε ένα νομοσχέδιο που δεν θα επιτρέψει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή άναψε σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε, σήμερα, νομοσχέδιο για να παρακάμψει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και να μπορέσει να κρατήσει τις ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, με τον Λευκό Οίκο εντούτοις να απειλεί ήδη ότι θα ασκήσει βέτο για τη νομοθεσία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τον νόμο «Κλιματική Δράση Τώρα» που ζητάει από τον πρόεδρο να εκπονήσει ένα σχέδιο για τις ΗΠΑ, προκειμένου να ανταποκριθούν στην εθνική συνεισφορά τους βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού.

«Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα στον Πρόεδρο, στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κλιματικής κρίσης και ότι σκοπεύουμε να εκπληρώσουμε τον δικό μας ρόλο για να το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, Φρανκ Παλόουν, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου.

Η νομοθεσία ορίζει ότι δεν μπορούν να δαπανηθούν ή να διατεθούν με οποιονδήποτε τρόπο ομοσπονδιακά κεφάλαια για να προωθήσουν την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Τον Ιούνιο του 2017, ο Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων. 

Tags:
κλιματική αλλαγή, Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK