ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα επικρίνει την Τουρκία για την προγραμματισμένη απόκτηση ρωσικών συστημάτων S-400, κάτι που όπως ισχυρίζεται η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για το ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την παραγωγή των F-35 στην Τουρκία αν η Άγκυρα προχωρήσει στην απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών S-400, ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

«Εάν η Τουρκία αποφασίσει ότι οι S-400 είναι η απόφαση με την οποία θέλει να προχωρήσει, τότε πρέπει να σταματήσουμε τις εργασίες μας στην Τουρκία», προειδοποίησε.

Ο Σάναχαν υποσχέθηκε να συζητήσει όλες τις επιλογές με τους εκπροσώπους των αμερικανικών κατασκευαστών αεροδιαστημικής Lockheed Martin και United Technologies σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει με τους S-400.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο αφότου η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίου για να εμποδίσει την πώληση των F-35 στην Τουρκία εάν λάβει τα ρωσικά συστήματα.

Αυτό έρχεται εν μέσω κλιμακούμενης έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, η οποία συμφώνησε την προμήθεια συστημάτων S-400 με τη Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2017.

Tags:
αγορά, F-35, S-400, Πάτρικ Σάναχαν, Ρωσία, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK