02:43 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με κακό μάτι, βλέπει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι, την εξαγγελθείσα πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σοβαρή ανησυχία για την εξαγγελθείσα πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης στην ΑΟΖ της Κύπρου, εκφράζει η Φεντερίκα Μογκερίνι. 

«Καλούμε επειγόντως την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη και να απόσχει από οποιαδήποτε τέτοια παράνομη δράση στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο», τονίζει μέσω ανακοίνωσης η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζει ότι τον Μάρτιο του 2018, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καταδίκασε έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τονίζει ότι η ΕΕ θα ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο.

Λίγο νωρίτερα, με μια αιχμηρή ανακοίνωση, κατά της απόφασης της Τουρκίας, να προχωρήσει σε παράνομη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ, απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, εξέδωσε χθες, navtex για γεώτρηση ανοιχτά της Κύπρου, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις μήνες, έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να σεβαστεί τα αναφαίρετα δικαιώματα της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας

Tags:
Φεντερίκα Μογκερίνι, Κύπρος, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK