02:45 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 00
Βρείτε μας

Αντιδράσεις στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας έχει προκαλέσει το κατέβασμα των δίγλωσσων πινακίδων στα μειονοτικά χωριά του Δήμου Φοινίκης στο νότο.

Δίγλωσσες πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί πριν λίγες ημέρες μειονοτικά χωριά του Δήμου Φοινίκης στην Αλβανία, κατέβασαν οι αρχές.

Συνεργεία της Επιχείρησης Συντήρησης των Εθνικών Οδών από το Αργυρόκαστρο υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων και μέσα στην νύχτα έκοψαν με τροχούς τις πινακίδες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πινακίδες, βρίσκονταν στους κεντρικούς δρόμους της Φοινίκης, και σε αυτές αναγράφονται, με βάση το νόμο περί μειονοτήτων, τα ονόματα των χωριών στην αλβανική και την ελληνική γλώσσα.

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία του ελληνικού μειονοτικού στοιχείου ενώ στο χωριό Κρανιά, σημειώθηκε και συμπλοκή με την αστυνομία που φρουρούσε τα συνεργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές κατέβασαν τις πινακίδες με το επιχείρημα ότι σε αυτές αναγράφονταν τα ονόματα των χωριών πρώτα στην ελληνική και μετά στην αλβανική, κάτι που προκάλεσε διαμαρτυρίες αλβανικών ΜΜΕ.

Έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της αλβανικής κυβέρνησης για το θέμα.

Tags:
ελληνική γλώσσα, νόμος, πινακίδα, μειονότητα, Αλβανία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK