15:12 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με την πολιτική αστάθεια στην αφρικανική χώρα να συνεχίζεται, το Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο του Σουδάν θα δημοσιοποιήσει τη Δευτέρα ένα έγγραφο, το οποίο θα περιγράφει το όραμά του για το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Το Σουδανικό Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο (TMC) θα δώσει στη δημοσιότητα τη Δευτέρα ένα έγγραφο, στο οποίο θα περιγράφει το όραμά του για το πολιτικό μέλλον της χώρας κατά την μεταβατική της περίοδο, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του συμβουλίου Σάμς Ελ Ντιν Καμπάσι.

«Θα παρουσιάσουμε το έγγραφό με τις προτάσεις μας σχετικά με τις συνταγματικές αλλαγές, μια γραπτή έκδοση του οράματός μας για όλα τα θέματα, αύριο, τη Δευτέρα», υπογράμμισε ο Καμπάσι, όπως ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Al Jazeera.

Ενώ το TMC συμφώνησε με ορισμένες από τις διατάξεις του σχεδίου συντάγματος που παρουσίασε η αντιπολίτευση την περασμένη εβδομάδα, το έγγραφο του TMC εξακολουθούσε να εμπεριέχει σημαντικές διαφορές, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Επί του παρόντος, δεν έχουμε διαφορές με τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Συμφωνούμε με κάποιες πτυχές και διαφωνούμε σε άλλες, οπότε ας περιμένουμε μέχρι αύριο, όταν θα δώσουμε στη δημοσιότητα το έγγραφό μας, όπως οι Δυνάμεις της Διακήρυξης για την Ελευθερία και την Αλλαγής έχουν ήδη κάνει», πρόσθεσε ο Καμπάσι.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του TMC και της αντιπολίτευσης θα συνεχιστούν και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιτευχθεί συμβιβαστική συμφωνία.

Το Σουδάν κλονίστηκε από πολιτικές αναταραχές αρχής γενομένης από τις 11 Απριλίου, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον επί δεκαετίες πρόεδρο Ομάρ Μπασίρ ύστερα από μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και δημιούργησε το TMC για να διοικήσει τη χώρα για μία μεταβατική περίοδο των δύο ετών. Παρ' όλα αυτά, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα με τη συμμαχία της αντιπολίτευσης να απαιτεί την άμεση μεταφορά της εξουσίας σε μια πολιτική κυβέρνηση.

Tags:
αντιπολίτευση, Al Jazeera, στρατιωτικό συμβούλιο, Ομάρ Μπασίρ, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK