18:25 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το υποβρύχιο εθεάθη για τελευταία φορά κατά τη διάρκεια μιας πολεμικής επιχείρησης στις 11 Οκτωβρίου 1942. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υποβρύχιο βυθίστηκε από ανθυποβρυχιακή νάρκη.

Μια ερευνητική αποστολή εντόπισε ένα υποβρύχιο Shchka Shch-302 «Okun» του Πολεμικού Ναυτικού της ΕΣΣΔ στον Κόλπο της Φινλανδίας.

Το υποβρύχιο εθεάθη για τελευταία φορά κατά τη διάρκεια μιας πολεμικής επιχείρησης στις 11 Οκτωβρίου 1942, ανέφερε το RIA News. Η αρχική παρατήρηση έδειξε ότι το Shch-302 ανατίναξε μία ανθυποβρυχιακή νάρκη. Η έκρηξη είχε καταστρέψει την δεξιά πλευρά του σκάφους και τις δεξαμενές πετρελαίου. Και τα 37 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν στο ναυάγιο.

«Αποδείχθηκε ότι το σκάφος εντοπίστηκε από το sonar σε προηγούμενες αποστολές. Είναι ορατό σε αναζητήσεις με sonar του ναρκοπεδίου του Σέιγκελ που πραγματοποιήθηκαν το 2014 και το 2017. Ωστόσο, δεν το προσέξαμε αρχικώς όπως έπρεπε, η εικόνα δεν ήταν καθαρή και το εντοπίσαμε μόλις τώρα», δήλωσε ο αρχηγός της αποστολής Μπογκντάνοφ.

Σοβιετικό υποβρύχιο Shch-324 στο Λένινγκραντ
© Φωτογραφία : Wikipedia screenshot
Σοβιετικό υποβρύχιο Shch-324 στο Λένινγκραντ

Ύστερα από τον εντοπισμό του Shch-302, το M-96 παραμένει το μόνο υποβρύχιο της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έχει βυθιστεί στα ρωσικά χωρικά ύδατα που δίχως να έχει ακόμη βρεθεί.

Tags:
ναυάγιο, νάρκη, υποβρύχιο, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ΕΣΣΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK