09:46 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ορισμένοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές μηνυμάτων είχαν μπλοκαριστεί προσωρινά και στις 21 Απριλίου, στον απόηχο των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα.

Σε προσωρινή απαγόρευση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Youtube, προχωρά εκ νέου η Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές της χώρας απαγορεύουν επίσης την πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές μηνυμάτων, όπως το Whatsapp και το Viber, κατά το δίκτυο News First.

Η απαγόρευση ενδέχεται να συνδέεται με πρόσφατο περιστατικό στο Νεγκόμπο, όπου την Κυριακή έλαβαν χώρα συγκρούσεις μεταξύ υπηκόων της Σρι Λάνκα και Μουσουλμάνων και επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή.

Ορισμένοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές μηνυμάτων είχαν μπλοκαριστεί προσωρινά και στις 21 Απριλίου, στον απόηχο των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα.

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Μαθριπάλα Σιρισένα, έχει απειλήσει με πλήρη απαγόρευση των κοινωνικών μέσων εάν οι επικεφαλής των πλατφορμών, όπως το Facebook, το WhatsApp, το Instagram, το Viber και το YouTube, αποτύχουν να ελέγξουν την παραπληροφόρηση και τις φήμες που διαχέονται μετά τις θανατηφόρες εκρήξεις.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σρι Λάνκα έχουν εντείνει τις έρευνές τους, αναζητώντας τζιχαντιστές αφότου το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία που είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 250 άνθρωποι να σκοτωθούν και εκατοντάδες να τραυματιστούν, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Δεκάδες άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

Σχετικά:

Περί τους 25 με 30 ύποπτοι καταζητούνται για την επίθεση στη Σρι Λάνκα
Ο φόβος νέων επιθέσεων κρατά κλειστές τις εκκλησίες στη Σρι Λάνκα
Πρόεδρος Σρι Λάνκα: «Ξένος εγκέφαλος» πιθανώς να είχε σχεδιάσει τις βομβιστικές επιθέσεις
Προειδοποίηση από την πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Σρι Λάνκα: Ίσως σχεδιάζονται νέες επιθέσεις
Σε λειτουργία ξανά Facebook, WhatsApp και Viber στη Σρι Λάνκα
Tags:
τζιχαντιστές, Πάσχα, κοινωνικά μέσα, βομβιστική επίθεση, επιθέσεις, τραυματίες, βομβιστής αυτοκτονίας, νεκροί, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ISIS, Facebook, YouTube, Instagram, Κολόμπο, Σρι Λάνκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK