01:20 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Μαρίν Λε Πεν

Προβάδισμα της Λε Πεν έναντι του Μακρόν εν όψει των ευρωεκλογών

© Sputnik / Kristina Afanasieva
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
0 10
Βρείτε μας

Η σφυγμομέτρηση διεξήχθη στις 2 και 3 Μαΐου, μετά την ανακοίνωση μίας σειράς μέτρων εκ μέρους της γαλλικής κυβέρνησης, με στόχο την εκτόνωση της δυσαρέσκειας του γαλλικού λαού.

Ισχνό προβάδισμα έναντι του Μακρόν φαίνεται ότι διαθέτει η Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών της 23ης — 26ης Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Εθνικός Συναγερμός» συγκεντρώνει το 22% της πρόθεσης ψήφων, με το κόμμα του Γάλλου προέδρου «En Marche» να ακολουθεί στο 21,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση της Ipsos, η οποία δίνει προβάδισμα στο κόμμα της Μαρίν Λε Πεν. Βέβαια, σφυγμομετρήσεις άλλες εταιρειών έχουν επανειλημμένως προαναγγείλει την πρωτιά του «Εθνικού Συναγερμού».

Η παραπάνω έρευνα διεξήχθη στις 2 και 3 Μαΐου, στον απόηχο μίας σειράς μέτρων της γαλλικής κυβέρνησης, τα οποία προβλέπουν περικοπές φόρων αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μία προσπάθεια ανακοπής του κύματος διαδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου, με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στους φόρους των καυσίμων.

Παρότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε, μην εφαρμόζοντας το μέτρο αλλά και ανακοινώνοντας μία σειρά διατάξεων για τη βελτίωση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν με κύριο αίτημα την παραίτηση του προέδρου Μακρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χημικά και οδοφράγματα στο Παρίσι, επιμένουν τα Κίτρινα Γιλέκα (Βίντεο)

Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)

Σχετικά:

Λε Πεν, Σαλβίνι και Φάρατζ σχεδιάζουν την ενδυνάμωση της Ευρωσκεπτικιστικής Συμμαχίας
Δημοσκόπηση: Η Λε πεν θα αντιμετωπίσει καλύτερα τη μετανάστευση από τον Μακρόν
Κοινό μήνυμα Σαλβίνι - Λε Πεν: Οι εχθροί της Ευρώπης είναι οχυρωμένοι στις Βρυξέλλες
Μήνυμα ενότητας της Λε Πεν προς τα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης
Tags:
κίτρινα γιλέκα, ευρωεκλογές, ευρωεκλογές 2019, δημοσκόπηση, Μαρίν Λε Πεν, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK