13:10 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα που έχει αυτοαναγορευτεί προσωρινός πρόεδρος, είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του στο BBC, ότι βρίσκεται στο τραπέζι η πιθανότητα επέμβασης από το εξωτερικό, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος απομάκρυνσης του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη, σύμφωνα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουάιδο, το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CBS, επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει να εξετάζει τη συγκεκριμένη πιθανότητα ως «επιλογή», αναφέροντας ότι καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να βρει την «καλύτερη έξοδο από τη σύρραξη». 

«Είμαστε ανοιχτοί σε επιλογές που προσφέρουν χαμηλό κοινωνικό κόστος και που θα μας εξασφαλίσουν τη δυνατότητα και τη σταθερότητα να διεξάγουμε πραγματικά ελεύθερες εκλογές», σημείωσε ειδικότερα.

Την ίδια ώρα, ο Γκουάιδο παραδέχθηκε ότι οι ΗΠΑ που επίσης εξετάζουν τις επιλογές για μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, δεν είναι η μόνη χώρα που έχει επικοινωνήσει μαζί του για την παροχή στήριξης.

Επιβεβαίωσε, συγκεκριμένα, προηγούμενες δηλώσεις από άλλο πρόσωπο της αντιπολίτευσης ότι υπάρχει επίσης επικοινωνία με τη Ρωσία για την κρίση στη Βενεζουέλα «σε διάφορα επίπεδα».

«Αυτό που έχει γίνει είναι να εκφράσουμε την επιθυμία μας και τη δέσμευσή μας να σεβαστούμε τις επενδύσεις τους στη Βενεζουέλα, να αναγνωρίσουμε τα χρέη μας στους Ρώσους και να τους καλέσουμε να επενδύσουν και να συμμετάσχουν στη νέα Βενεζουέλα», σημείωσε στο CBS ο Γουόν Γκοικοετσέα. 

Στα τέλη του Απριλίου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουάιδο, μέσα από ένα βίντεο, απηύθυνε έκκληση για εξέγερση του στρατού και του λαού της Βενεζουέλας. Η κυβέρνηση του Καράκας κατήγγειλε απόπειρα πραξικοπήματος από μια μικρή ομάδα στρατιωτικών.

Η κρίση στη Βενεζουέλα έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, όταν ο Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ.

Tags:
Νικολάς Μαδούρο, Χουάν Γκουάιδο, Ρωσία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK