22:50 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επιχειρώντας να επιτύχει γενικότερη πολιτική συναίνεση, το μεταβατικό στρατιωτικό συμβούλιο του Σουδάν κάλεσε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να λάβουν μέρος στις επερχόμενες συνομιλίες.

Το μεταβατικό στρατιωτικό συμβούλιο (TMC) του Σουδάν κάλεσε την Τρίτη όλα τα κόμματα και τα κινήματα της συμμαχίας της αντιπολίτευσης για την Διακήρυξη της Ελευθερίας και της Αλλαγής να συμμετάσχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις 8 Μαΐου.

«Η Πολιτική Επιτροπή του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου προσκαλεί για μια σημαντική συνάντηση τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, διαφόρων οργάνων, συνασπισμών, κινήσεων, εξουσιοδοτημένων οργανώσεων και ατόμων που έχουν παρουσιάσει τις πολιτικές τους απόψεις για την οργάνωση της μεταβατικής περιόδου μέσω διαφόρων μέσων της επιτροπής, ανέφερε η δήλωση του Συμβουλίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11:00 τοπική ώρα (09:00 GMT), σύμφωνα με το TMC.

Το Σουδάν βυθίστηκε στην αστάθεια από τις 11 Απριλίου, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον επί δεκαετίες πρόεδρο Ομάρ Μπασίρ μετά από μήνες αντικυβερνητικών διαμαρτυριών και σχημάτισε το TMC για να κυβερνήσει τη χώρα για μία μεταβατική περίοδο δύο ετών. Παρ' όλα αυτά, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα με τη συμμαχία της αντιπολίτευσης να απαιτεί την άμεση μεταφορά της εξουσίας σε μια πολιτική κυβέρνηση.

Tags:
αντιπολίτευση, TMC, στρατιωτικό συμβούλιο, Ομάρ Μπασίρ, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK