17:39 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Στρατιώτες της Σρι Λάνκα στο Κολόμπο μετά την έκρηξη σε εκκλησία

Πρόεδρος Σρι Λάνκα: Η χώρα είναι ασφαλής για τους επισκέπτες

© AP Photo / Chamila Karunarathne
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σρι Λάνκα έχουν εντείνει τις έρευνές τους, αναζητώντας τζιχαντιστές αφότου το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊτριπάλα Σιρισένα κάλεσε την Τρίτη τους εκπροσώπους των ξένων κρατών στη Σρι Λάνκα να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν εκδώσει για τους πολίτες τους μετά τις θανατηφόρες εκρήξεις του Πάσχα, τονίζοντας ότι η εθνική ασφάλεια έχει αποκατασταθεί στη νησιωτική χώρα της Νότιας Ασίας, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τους διπλωμάτες, καθώς και τους εκπροσώπους διεθνών οργανισμών στη χώρα, σχετικά με την πρόοδο στις αντιτρομοκρατικές ενέργειες των υπηρεσιών ασφαλείας της Σρι Λάνκα, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ada Derana.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σιρισένα δήλωσε ότι 95% των τρομοκρατών που συμμετείχαν στις επιθέσεις είχαν συλληφθεί ή ανακρίνονταν, ενώ μόνο δύο ή τρεις ύποπτοι δεν είχαν εντοπισθεί. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η τρομοκρατική απειλή θα εξαλειφθεί εντελώς λίαν συντόμως, δεδομένης της αξιοποίησης ξένων πληροφοριών.

 

Tags:
τζιχαντιστές, επιθέσεις, οδηγίες, τρομοκράτες, Σρι Λάνκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK