16:16 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
0 30
Βρείτε μας

Έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις την ημέρα των εκλογών, το μήνυμα που στέλνουν οι σουηδοί Κομμουνιστές στους ψηφοφόρους, δείχνοντας ένα νεαρό ζευγάρι σε ερωτικές περιπτύξεις.

Σάλος προκλήθηκε στη Σουηδία από βίντεο που κυκλοφόρησαν οι Σουηδοί κομμουνιστές, στέλνοντας το μήνυμα της αποχής από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δείχνει ένα νεαρό ζευγάρι να επιλέγει τελικά να μείνει σπίτι και να κάνει σεξ αντί να τρέχει στις κάλπες να ψηφίσει.

Το άκρως ερωτικό βίντεο, έχει με τίτλο «ποιος γ%@& τις ευρωεκλογές» και μεταξύ άλλων αναφέρει «υπάρχουν καλύτερα πράγματα για να κάνεις την ημέρα των εκλογών».

Το βιντεάκι φτιάχτηκε από το κομμουνιστικό κόμμα της χώρας με τη βοήθεια εξωτερικών συνεργατών. Οι ηθοποιοί, δεν είναι μέλη του κόμματος, αλλά είναι ζευγάρι και στην ζωή, όπως δήλωσε o Σιμόν Ρενέρ γραμματέας Τύπου του κόμματος, στο ειδησεογραφικό Nyheter Idag.

Ο Ρένερ εξήγησε ότι επίτηδες το βίντεο είναι τόσο προκλητικό, προκειμένου να επηρεάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.

Το αμφιλεγόμενο βίντεο, θεωρείται από την πλειοψηφία των δεξιών Σουηδών ως προσβλητικό, αλλά αυτές οι επικρίσεις δεν ενδιαφέρουν τους Κομμουνιστές.

«Δεν απευθυνόμαστε πρωταρχικά σε αυτούς που ζουν στο Södermalm (ακριβή συνοικία της Στοκχόλμης), ενδιαφερόμαστε για την εργατική τάξη. Τα μεσαία στρώματα του Södermalm δεν είναι στο target group μας. Εάν μπορούμε να τους εξοργίσουμε, έχει απλώς πλάκα», πρόσθεσε ο Ρένερ.

Το βίντεο «κατέβηκε» αρχικά από το Facebook μετά από καταγγελίες για παραβίαση της πολιτικής για το γυμνό. Ωστόσο το κόμμα ζήτησε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αναθεωρήσει την απόφασή του και τώρα είναι ξανά διαθέσιμο στην ιστοσελίδα στο Facebook.

Οι Κομμουνιστές δεν κατεβάζουν συνδυασμό και υποψηφίους στις ευρωεκλογές και είναι υπέρ της αποχώρησης της Σουηδίας από την ΕΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας ιδρύθηκε την δεκαετία του '70 με τη σύμπραξη αριστερών κομμάτων με βάση τις Μαρξιστικές — Λενινιστικές αρχές. Παρότι δεν συμμετέχει ούτε στις εκλογές για την ανάδειξη του σουηδικού κοινοβουλίου από το 1973, το στηρίζουν αρκετοί διάσημοι Σουηδοί από το χώρο της τέχνης, όπως ο ηθοποιός Σβέν Βόλτερ. Το κόμμα έχει έντονη δραστηριότητα και εκδίδει το περιοδικό με τίτλο «ο Προλετάριος» (Proletären).

Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)

Σχετικά:

Ειρωνίες για την καμπάνια στρατολόγησης γυναικών στο σουηδικό στρατό (βίντεο)
Σουηδικό «μοντέλο», μεξικάνικη πρόκριση
Tags:
έρωτας, σεξ, αποχή, ευρωεκλογές 2019, ευρωεκλογές, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK