22:07 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Μόσχα έστειλε υπόμνημα στο Η.Βασίλειο, για να εκφράσει την αντίθεση της στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ αναφορικά με την «παραπληροφόρηση» του RT.

«Έχουμε στείλει ένα σημείωμα με το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζοντας την αντίδρασή μας σε σχέση με τις νέες απεχθείς δηλώσεις ενός μέλους της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.Το γεγονός ότι ο Τζέρεμι Χαντ, επέτρεψε στον εαυτό του, αυτές τις δηλώσεις, απολύτως προκλητικές δηλώσεις, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα ελευθερίας του Τύπου, δείχνει την απόλυτη έλλειψη αρχών και την πλήρη έλλειψη σεβασμού των βρετανών πολιτικών για τις αξίες της ελευθερίας του λόγου», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Ζαχάροβα.

Σε ομιλία του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερία του Τύπου, ο Χαντ ισχυρίστηκε ότι ΜΜΕ όπως το RT «θέλουν τους θεατές να πιστεύουν ότι η αλήθεια είναι σχετική και τα γεγονότα θα ταιριάζουν πάντα με την επίσημη αφήγηση του Κρεμλίνου», ακόμη και όταν «η αφήγηση αλλάζει συνεχώς».

Κατηγόρησε επίσης τα «όπλα της παραπληροφόρησης» της Ρωσίας για την διάδοση στον κόσμο «πάνω από 40 διαφορετικών εκδοχών, σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ.

Tags:
παραπληροφόρηση, RT, Σκριπάλ, Τζέρεμι Χαντ, Τερέζα Μέι, Μαρία Ζαχάροβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK