23:17 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η σημαία του ψευδοκράτους στην Κύπρο

Την παραίτηση της «κυβέρνησης» στα Κατεχόμενα υπέβαλε ο πρωθυπουργός

© AFP 2019 / PHILIP MARK
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο πρωθυπουργός των Τουρκοκυπρίων, υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Τουφάν Ερχιουρμάν, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της κυβέρνησής του, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Επρόκειτο για μια αναμενόμενη εξέλιξη μετά τις χθεσινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα.

Η κυβερνητική συνεργασία κατέρρευσε χθες, μετά την αποχώρηση του Κόμματος του Λαού (HP).

Ο «αντιπρόεδρος» και «υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, που είναι και ηγέτης του HP ότι το κόμματου φεύγει αποχωρεί από την συγκυβέρνηση. Είπε ότι η βάση του κόμματός του, θα αποφασίσουν εάν το κόμμα θα παραμείνει στην αντιπολίτευση ή θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Οζερσάι τόνισε ότι ένας από τους λόγους που αποχωρεί από την κυβέρνηση είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης, αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο δημοσιονομικών». Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών του ψευδοκράτους, είχε υποβάλει νωρίτερα ο Σερντάρ Ντενκτάς, ηγέτης του δημοκρατικού κόμματος. Ο Νενκτάς κατηγορείτο ότι ενοικίασε «κρατική γη» χωρίς την ύπαρξη συμβολαίου στο πανεπιστήμιο «Ραούφ Νενκτάς» στο οποίο ο γιος του είναι συνέταιρος.

Tags:
τουρκοκύπριοι, παραίτηση, κατεχόμενα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK