03:17 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Brexit, σημαίες της ΕΕ και της Βρετανίας.

Κόρμπιν: Η κυβέρνηση δεν μας έκανε κάποια καλή πρόταση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

© AP Photo / Tim Ireland
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις διαπραγματεύσεις του κόμματός του με την κυβέρνηση για το Brexit.

Ατελέσφορες εκτιμώνται από τον επικεφαλής των βρετανών Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν οι διαπραγματεύσεις με τη κυβέρνηση της Τερέζα Μέι για το Brexit.

«Μέχρι στιγμής, σε αυτές τις συνομιλίες δεν υπήρξε μια καλή πρόταση και οι κόκκινες γραμμές εξακολουθούν να υπάρχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε παράλληλα λόγο για μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση με μια «διαλυμένη κυβέρνηση» της οποίας οι υπουργοί μάχονται για τη διαδοχή και όχι για τη συμφωνία.

«Είναι προς το συμφέρον της χώρας να προσπαθήσουμε να βρούμε μια άκρη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλά δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αποδεχθούμε την κακή συμφωνία της κυβέρνησης ή μια καταστροφική συμφωνία», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε τέλος πως αν δεν υπάρξει μια λογική συμφωνία εντός του πλαισίου του εναλλακτικού σχεδίου των Εργατικών ή εκλογές τότε το κόμμα θα ταχθεί υπέρ του να αποφασίσει ο λαός.

Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι το εναλλακτικό σχέδιο του κόμματος για το Brexit θα «προστατεύσει τις θέσεις εργασίας, τα πρότυπα διαβίωσης και τις κοινότητες» και θα βοηθούσε «να τερματιστεί το χάος» που προκαλείται από την ηγεσία των Tories ενώ θα βοηθήσει τη χώρα να επικεντρωθεί σε άλλα «μεγάλα ζητήματα».

Σχετικά:

Μέι: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θέλουμε προστασία των θέσεων εργασίας μετά το Brexit
Κρυφές συνομιλίες ΕΕ με Σόρος και Μπλερ για δεύτερο δημοψήφισμα για Brexit
Η Μέι κατηγορεί τον Κόρμπιν για ολιγωρία στο ζήτημα του Brexit
Νέες συνομιλίες για το Brexit, όσο οι προσπάθειες ανατροπής της Μέι συνεχίζονται
Tags:
διαπραγματεύσεις, Brexit, Συντηρητικό κόμμα, Εργατικοί, Εργατικό Κόμμα, Τερέζα Μέι, Τζέρεμι Κόρμπιν, Ευρώπη, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK