22:52 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Φινλανδίας ενημέρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας ότι δεν βλέπει κανένα κώλυμα ως προς την έκδοση της Ρωσίδας ο οποία συνελήφθη στο Ελσίνκι τον Δεκέμβριο μετά από αίτημα των ΗΠΑ για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος,

Δεν υπάρχουν εμπόδια ως προς την έκδοση της Ρωσίδας Τεράντα Μίρα, μετά από σχετικό ένταλμα των ΗΠΑ, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της Φινλανδίας

«Χθες, το Ανώτατο Δικαστήριο της Φινλανδίας υπέβαλε την απόφαση επί της υπόθεσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν βλέπει εμπόδια στην έκδοση της ρωσίδας υπηκόου Τεράντα Μίρα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η τελική απόφαση για την υπόθεση θα ληφθεί εντός λίγων ημερών.

Εναπόκειται στο υπουργείο να αποφασίσει για την έκδοση βάσει των συστάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Ρωσίδα, που γεννήθηκε το 1988 με το όνομα Οξάνα Βονκ, συνελλήφθη με ένταλμα της Interpol στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι καθώς πήγαινε στην Ισπανία από την Αγία Πετρούπολη μέσω Φινλανδίας.

Καταζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατηγορείται ότι έχει εμπλακεί σε δραστηριότητες σωματεμπορίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα από το 2013 έως το 2016.

Η Ρωσίδα αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Tags:
Ελσίνκι, κατηγορίες, Φινλανδία, ΗΠΑ, δικαστήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK