09:25 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ενδιαφέρον παράδειγμα διαχείρισης του χώρου» σχολίασαν κάποιοι μόλις εμφανίστηκε στο διαδίκτυο η είδηση ότι θα δοθεί σε εμπόρους ναρκωτικών συγκεκριμένος χώρος σε ένα από τα δημοφιλή πάρκα του Βερολίνου.

Το πάρκο Γκέρλιτσερ στην περιοχή του Κρόιτσμπεργκ στο νότιο Βερολίνο αποκτούσε κακή φήμη μεταξύ των οικογενειών με παιδιά και κατοικίδια εξαιτίας του φόβου από τον αυξημένο αριθμό διακινητών ναρκωτικών στους χώρους του.

Η υπηρεσία διαχείρισης του πάρκου αποφάσισε ότι τα σημεία που οι διακινητές μπορούν να επιχειρούν θα πρέπει να σημαδευτούν με ροζ μπογιά.

Κι ενώ οι διαχειριστές κρίνουν το μέτρο ως ένα τρόπο να προστατεύσουν τους επισκέπτες από το να έρχονται τετ α τετ με ομάδες διακινητών, η αστυνομία επικρίνει την πρωτοβουλία υποστηρίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι «μόνιμη αστυνομική παρουσία και δικαστική επίλυση».

Οι αντιδράσεις στα social media που ακολούθησαν είναι αντικρουόμενες.

​Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τα ναρκωτικά, η χωρίς έγκριση κατοχή όπως και η παράνομη προμήθεια, καλλιέργεια και Παρασκευή, είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με πέντε χρόνια φυλάκιση.

Tags:
αστυνομία, ναρκωτικά, πάρκο, Βερολίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK