05:11 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις ενέργειες της Τουρκίας καταδίκασε σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε μετά το πέρας της Άτυπης Συνόδου Αρχηγών στη Ρουμανία, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Την αλληλεγγύη τους στην Κύπρο και την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, εξέφρασαν οι ευρωπαίοι εταίροι στην Άτυπη Σύνοδο Αρχηγών στη Ρουμανία, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου.

«Υπήρξε θετική αντιμετώπιση από τους εταίρους στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς και καθολική τοποθέτηση αλληλεγγύης προς την Κύπρο, αλλά και καταδίκης των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας», ανέφερε στη γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος της Κύπρου για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση στην οποία έθεσε το ζήτημα των τουρκικών παράνομων επεμβάσεων τόσο με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ όσο και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και με την Αντιπρόεδρο κα Φεντερίκα Μογκερίνι. 

Νωρίτερα, είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, και άλλους.

«Στις συναντήσεις, ο Πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη, πέραν των μηνυμάτων που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν λαμβάνει υπόψη η Τουρκία, να προχωρήσει η ΕΕ σε μεθοδευμένα μέτρα. 

Σημειώνεται ότι υπήρξε θετική αντιμετώπιση από τους εταίρους στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς και καθολική τοποθέτηση αλληλεγγύης προς την Κύπρο, αλλά και καταδίκης των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κ. Προδρόμου.

Σχετικά:

Στα ύψη το θερμόμετρο στην Αν. Μεσόγειο: Κυρώσεις στην Τουρκία επιθυμεί η Κύπρος
Δέσμευση των «27» της ΕΕ να προχωρήσουν ενωμένοι μετά το Brexit
Τσίπρας: Η Τουρκία να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου και να μην παραβιάζει το διεθνές δίκαιο
Tags:
Τουρκία, Αλέξης Τσίπρας, Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης, καταδίκη, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK