10:24 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι ηγέτες της ΕΕ συγκεντρώθηκαν στην πόλη Σιμπίου της Ρουμανίας για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής με αντικείμενο το μέλλον της Ένωσης εν μέσω και των εξελίξεων στο Brexit.

Αεροσκάφος του ΝΑΤΟ (AWACS) περιπολεί στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας για τη διατήρηση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της Συνόδου της ΕΕ στο Σιμπίου, έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα της «συνεργασίας στην πράξη μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ» σημείωσε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος της AWACS «συνήθως περιπολεί τους αιθέρες» κατά τη διάρκεια σημαντικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων ηγετών και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα σχόλιά της έρχονται την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ συνέρχονταν σε άτυπη σύνοδο στην πόλη Σιμπίου της Ρουμανίας, με επίκεντρο το μέλλον της ΕΕ.

​Αρχικά, η σύνοδος θα ήταν η πρώτη μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου και λίγο πριν τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν 23-26 Μαΐου.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ήλπιζε σε συμφωνία για την έξοδο της χώρας που θα είχε κλείσει πριν τις εκλογές, ωστόσο, η Βουλή των Κοινοτήτων αρνήθηκε να στηρίξει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Στο μεταξύ, τα κράτη μέλη της ΕΕ παραμένουν διχασμένα στο ζήτημα του Brexit και της κρίσης του μεταναστευτικού, επιδεινώνοντας την ένταση εντός της Ένωσης με ορισμένους να κάνουν λόγο για σημάδι πιθανής κατάρρευσης της ΕΕ στο μέλλον.

Σχετικά:

Δέσμευση των «27» της ΕΕ να προχωρήσουν ενωμένοι μετά το Brexit
Tags:
Σύνοδος Κορυφής, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK