22:36 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Μόσχα επιμένει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν κάθε ενέργεια που περιπλέκει την πολιτική και οικονομική συνεργασία άλλων χωρών με το Ιράν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Επιμένουμε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που εμποδίζει την αλληλεπίδραση άλλων χωρών με το Ιράν στους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής και άλλους» σημειώνεται.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ επίσης καταδικάζει τις τελευταίες κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά της Τεχεράνης.

«Οι ΗΠΑ μόλις ανακοίνωσαν νέο πακέτο κυρώσεων που επηρεάζουν την μεταλλευτική βιομηχανία του Ιράν. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτό το βήμα» υπογραμμίζει.

Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, η Τεχεράνη ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είχε εν μέρει διακόψει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία και έδινε στην Ευρώπη 60 ημέρες να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Ιράν που προστατεύονταν από τη συνθήκη. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα είναι έτοιμη να κάνει περαιτέρω βήματα απομάκρυνσης από τη συμφωνία (JCPOA).

Την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στην ιρανική μεταλλουργία συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, του αλουμινίου και του χαλκού.

Σχετικά:

Μογκερίνι: Πιστή στην JCPOA η ΕΕ όσο ο ΙΑΕΑ επιβεβαιώνει τη συμμόρφωση του Ιράν
Αμερικανικό αεροπλανοφόρο με κατεύθυνση τον Περσικό Κόλπο περνάει μόλις 2.000χλμ. από το Ιράν
Tags:
κυρώσεις κατά Ιράν, πυρηνική συμφωνία, ΗΠΑ, Ιράν, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK